Batman: Arkham Asylum

Arkham Asylum alkaa kun Batman palauttaa Jokerin Arkhamiin. Batman epäilee että Jokerilla on jokin juoni keksittynä koska Jokeri antautui niin helposti. Pian Batmanin epäilykset osoittautuvat todeksi sillä Jokeri pääseekin karkuun Harlekiinin avustuksella. Tämän jälkeen Batmanin täytyy lähteä takaa-ajoon saadakseen Jokeri kiinni mutta matka ei tule olemaan mutkaton.

Ensimmäiseksi täytyy sanoa että juoni on todella hyvä ja mielenkiintoinen, pelkän Jokerin nappaamisen sijaan tulee vastaan myös joitain sivujuonia. Tätä peliä on lähestulkoon pakko pelata vain siksi että näkee mitä seuraavaksi tapahtuu. Pelin tarinan aikana tulee monia tuttuja Batmanin vihollisia vastaan mutta ikävä kyllä pomotaistelut tehty ehkä vähän liiankin helpoiksi. Omaksi suosikikseni kohosi Batman vs. Variksenpelätin joka oli ikään kuin 2D tasoloikka.

Graafiselta ulkoasultaan peli on todella näyttävä. Valaistuksen ja kasvojen animaatiot ovat näyttävää. Lisäksi ääninäyttelijöille suuri kiitos koska he luovat hahmoista aidon oloisia.

Arkhamin saari tulee pelaajalle tutuksi pelin edetessä ja pelatessa huomaa että Rocksteady on tehnyt todella huolellista työtä suunnitellessaan pelialuetta. Pelialueeseen kuuluu mm. viemärit, puutarha, luolastot ja lepakkoluola.

Pelistä löytyy myös runsaasti tappeluja sekä hiukan taktisempaa tappelua jossa pitää tainnuttaa viholliset yksi kerrallaan. Taktisissa kohdissa käytetään etsivämodea jossa Batman pystyy röntgen katseella näkemään vihollisten sijainnit Tämä on ehkä pelin mielenkiintoisinta antia
Pelin edetessä pelaaja saa erilaisia Batmanin laitteita käyttöön esimerkiksi vaijerirata ja kauko-ohjattava batrang. Nämä laitteet ovat todella helppoja ja hauskoja käyttää.

Pelkän tarinan pelaamiseen meni itseltäni n. 7 päivää normaalivaikeusasteella mutta tekeminen ei todellakaan lopu siihen vaan pelin on kätketty arvuuttajan arvoituksia, kätkettyjä potilaiden haastatteluja jotka voi selvittää lisäksi pelistä löytyy myös haastemoodi johon saa lisähaasteita DLC muodossa. Lisäksi haastemoodissa voi kilpailla pisteissä muita pelaajia vastaa tulostaululla

Tiivistetysti: Rakkaudella ja huolella Batman faneille tehty peli jossa riittää sisältöä pitkään.

Kirjaudu kommentoidaksesi