Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Call of Duty: Modern Warfare 3

Tällä kertaa tämmöinen puhekielisempi ja pelaajaläheisempi arvostelun puolikas. Toiseksi viimeisen kappaleen voi skipata, jos ei kiinnosta vertailu BF3:een.

---------

Ostin MW3:n, vaikka täällä hehkutin BF3:sta ja ja lupauduin olla ostamatta enää yhtään Call of Dutyä vähään aikaan. Odotin kuitenkin laadukasta yksinpeliä, kun Infinity Ward kerta kyseessä (Treyarchin CoDeihin en edelleenkään koske) ja eipä pettänyt: MW3:n yksinpeli on paras yksinpeli CoD-sarjan historiassa. Aiemmin tätä paikkaa piti hallussaan MW1. MW1:n jotkut tehtävät on äärimmäisen upeita (Pripyat), mutta MW3:ssa vain on noita Uncharted 3 -tyylisiä eeppisiä kohtauksia enemmän ja paremmin, sekä kaikki tehtävät on tasaisen hyviä. CoD4:stä kuitenkin löytyi myös niitä tylsiä loputonta räiskintää -tehtäviä kuten vaikka siellä Azerbaijanissa.

Moninpeli on aikalailla samaa kuin MW2, mutta tuota ei tullutkaan pelattua niin paljoa silloin, niin jäi melkein kaikki kokematta. Lähes kaikki MW2:sta kopioidut ja kierrätetyt asiat on mulle siis uusia (aseet, challenget, perkit, yms.). Sen huomasin heti, että nyt noita killstreakkeja ei tunnu tulevan niin paljoa, tai ainakaan ei oo ollu sellasta MW2:n kaltaista kauheeta kaaosta koko ajan, että tippuu heti spawnissa niskaan ydinpommia ja muuta mukavaa. Myös kaikki magneettipuukot sun muut loistaa poissaolollaan ja kaikki tuntuu olevan balanssissa. Tuo spawnaus ei silti toimi välillä, siitä voin vaikka vinkua vähän.

Spec Ops -tehtävät oli MW2:n paras puoli (yksinpeli oli siinä todellinen pettymys CoD4:n jälkeen, puhumattakaan moninpelistä) ja parin ekan tehtävän perusteella samaa laatua on luvassa. Kaverin kanssa erittäin hubaa. Uutuutena tullut Spec Ops Survival on erittäin mielenkiintoinen lisäys. Zombie-moodit on jäänyt iteltä kokematta tyystin, kun en Treyarchin CoDeja oo pelannut. Tältä se zombi-moodi kuitenkin varmasti tuntuu.. eli erittäin mahtavalta. Tehtäviäkin on muistaakseni 16 ja yksi peli kestää yleensä vähintään puoli tuntia, niin riittää kyllä pelattavaa ainakin. Samaten noissa Spec Ops Missioneissa.

Sitten vertailua kanssakilpailijaansa... BF3:n moninpeli on edelleen parempi. CoD4:n moninpeli sen sijaan vie kaikkia nykypelejä 100-0. Mutta BF3 vs. MW3 -kiistaan sanon, että MW3 on parempi co-op-peli ja tuo kivaa vaihtelua nopeatempoisemmalla räiskinnällään, mutta BF3:n laajamittaisempi kulkuneuvotäytteinen "sandbox-räiskintä" kiehtoo enempi, joten annan ääneni BF3:n moninpelille. Yksinpelin osalta tilanne on 10-0 CoDin hyväksi: MW3:n menin läpi täysin koukuttuneena parin päivän aikana ja BF3:n yksinpeli on edelleen kesken siellä jossain alkupään tehtävissä.

Kokonaisuutena Call of Duty: Modern Warfare 3 oli koko rahan arvoinen ostos. Ei välttämättä, jos oisin hinkannut MW2:n ihan puhki silloin aikoinaan, kuten moni teki ainakin moninpelin osalta. Metacriticin 90/100 on kuitenkin mielestäni ihan ansaittu tulos. Oma neljä ja puoli tähteäni pyöristyy viiteen.

Kirjaudu kommentoidaksesi