Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty on Activisionin lippulaiva, toiset sanovat rahastuslaiva, eivät ole väärässä siinäkään kohtaa. Onhan tämä pelisarjan kahdeksas pääpeli.

Pelissä on neljä erillaista pelimuotota, yksinpeli, moninpeli, Spec Ops-tehtävät ja Survival. Koitan arvostella kaikki parhaani mukaan.

Kampanja pelissä on aika pitkälti samanlainen kuin edellisissä Modern Warfare-peleissä. Koko maailma uhattuna, Amerikkalaiset sotilaat tulevat ja pelastavat koko maan, idea tuollein sanottuna saa sisimpäni kiehumaan, lisättynä vielä että niitä keskeisiä amerikkalaisia on arviolta 12 henkilöä jotka sitten pelastavat maan puoliksi yksin. Toimii Duke Nukemissa, muttei tässä. On tässä sentään hyviäkin puolia, kuten että maisemat ovat paikoittelen todella näyttäviä ja ne vaihtuvat tiuhaan tahtiin, pelin kestokaan ei myöskään päätä huimaa, mutta näen sen tässä tapauksessa positiivisempana asiana.

Peli jatkuu suoraan siitä mihin Modern Warfare 2 jäi, Makarov riehuu edelleen vapaana ja maailma on edelleen uhattuna. USA:han on tunnettu miten asiat siellä hoidetaan nopeasti ja niimpä lähetetään joukkue estämään Makarovin suunnitelmat ja pistämään mies mullan alle. Matkan varrella tapetaan tuhansia vihollisia ja koetaan mullistavia "juonenkäänteitä".

Nautin kyllä pelatessani yksinpeliä läpi, se ei oikein jätä aikaa ajattelemiseen jos sen meinaat ajatella mitä juuri tapahtui silloin kun on toimintaa menossa, koska pelissä tapahtuu kokoajan jotain, se ei junnaa missään kohtaa paikoillaan. Joko on keskustelu tai ammuskelu päällä. Kumpikin käy minulle aivan hyvin. Tosin, tuskimpa alle 5h tarinaan saa hirveästi turhaa tavaraa laitettua mukaan. Kyllä tuon kerran rymisteli ihan mielellään läpi ja viimeinen tehtävä on todella näyttävä ja hauska pelata.

Spec Ops

Pelin Spec Ops tehtävät ovat kaverin kanssa suoritettavia yhteistyötehtäviä. Näihin en sen enempää perehtynyt kuin vain nopeasti vilkaisin ja pari pelasin läpikin. Ovat pelin yksinpeleistä tuttuihin maisemiin sijoittuvia tehtäviä jotka pitää suorittaa aikarajan sisällä. Useimmin molemmat ovat jalkaväkeä, joissakin tehtävissä toinen käppäilee maassa suorittaen tehtävää ja toinen suojaa ilmasta AC-130:llä. Oikein mukavia tehtäviä varmaan olisivat jos olisi kunnollinen kaveri jonka kanssa suorittaisi ja ei olisi vaikeusaste Veteranilla. Lisäksi se "kaveri" siellä AC-130:sessä ei oikein osaa tehdätä ja välillä ampui minut niin nämä saivat vain verisuonet pullistumaan ja lopettamaan pelin.

Survival.

Survival on IW:n yritys "zombeissa". Treyarchilla on ollut kahdessa edellisessä CoD peleissään Zombie-pelimuoto joissa yritetään selviytyä mahdollisimman kauan epäkuolleita vastaan. Infinity Wardin vastaavassa selvitään tekoälyn ohjastamia sotilaita vastaan niin kauan kuin pystytään. Pelimuodossa on käytettävissä kaikki aseet Multiplayeristä ja joitain killstreakkejä ja perkkejäkin. Sotilaat muuttuvat vaikeammaksi tappaa mitä isommalle kierrokselle päästään. Ja niitä tulee enemmän. Survivalissa on kaikki kartat jotka on myös Multiplayerissakin, ne on luokiteltu neljään eri vaikeustasoon. Ja ne saa auki sitä myötä kun nousee leveleissä/rankissa, eli Survivalissa on sama systeemi käytössä kuin Multiplayerissäkin, tavaraa aukeaa noitten leveleitten myötä, Survivalissa on level cap vain vähäsen alempi sen ollessa 50 ja Multiplayerissä 80. En huomannut eri vaikeusasteissa oikeastaan mitään haastavampaa, paitsi sen että niissä tulee erityyppisiä vihollisia mitä helpommissa. En niitä kyllä sen enempää pelannutkaan kun homma alkaa maistumaan pahasti jo puulta ekalla pelikerralla Round 20:een päästessä. En tätä pelimuotota jaksanut enempää pelata, koska se tuntui tylsältä ja vähän jälkeenpäin lisätyltä, onhan se ihan kiva lisä jos se joillakin pelastaa koko pelin.

Multiplayer

Nyt päästään pelin pihvin kimppuun, eli siis Multiplayeriin. Tämä on syy, miksi kaikki ostavat tämän pelin vuosipäivityksen joka vuosi. Mutta onko se hyvä? Omasta mielestäni ei, koska aseet eivät ole vieläkään tasapainossa kun voi tehdä sellaisen classin jossa voi vaan pistää yhden napin pohjaan ja vatkata tattia vähän viholliseen päin ja osua parit luodit niin se on todennäköisesti jo kuollut. Niin, miksi käyttää jotain surkeaa haulikkoa jos on tuollaiseenkin mahdollisuus? Kirsikaksi vielä kakun päälle, kartat ovat pieniä sekä useat vielä ahtaita joka aiheuttaa sen että peli on jopa liiankin nopeatempoista. On tässä pari ihan kohtuukokoista karttaakin, mutta niistä lähtee se suuruuden tunne kun sinne ollaan ripoteltu niitä autonraatoja ja laatikoita joka paikkaan että nekin saadaan ahtaiksi. Ei siinä mitään, nautin tästä moninpelistä aikansa, mutta n. kuukauden sitä jaksoikin pelata. Plussaa peli saa uudesta killstreak systeemistä, ei tarvitse olla hyvä pelissä jotta niitäkin saa, ja killstreakkeja saa nykyään myös objektiiveja pelaamalla joka on hieno juttu.

Kirjaudu kommentoidaksesi