Heavy Rain

Heavy Rain on tunnelmaltaan yksi vaikuttavimmista peleistä mitä on tullut koettua. Huom, ei pelattua, vaan koettua. Heavy Rain on nimittäin tunnelmaltaan ja "pelattavuudeltaan" lähempänä elokuvaa kuin peliä. Pelaaminen koostuu lähinnä nappien painelusta oikeaan aikaan ja tekemällä oikeanlaisia liikkeitä tatilla. Saattaa kuulostaa kokemattoman korvaan puuduttavalta ja tylsältä mutta parhaimmilaan nappien painaminen käy jännitäväksi kun pelaamallasi hahmolla on hengenlähtö lähellä ja hahmon selviytyminen on sinun ajoituksestasi kiinni. No, tarkalleen ottaen muutama epäonnistuminen ei vielä tapata hahmoasi mutta monien väärien valintojen ketju ja epäonnistumiset voivat siihen johtaa.

Pelin tunnelma on synkkään rikosmysteeriin sopiva. Peli luo ahdistavan tunnelman hahmojen sekä ympäristön kautta. Pelaaja samaistuu hahmoihin ja tarina imee pelaajan mukaansa. Ja aina sataa. Elokuv... peli tuokin vahvasti mieleen leffan "Se7en".

Pelkästään Heavy Rainin tunnelma on pahimmillaan niin ahdistavan synkkä että pelkästään sen takia K18 leima on enemmän kuin paikallaan. Mutta juuri se tekee Heavy Rainistä hienon kokemuksen. Tarinat ja kohtalot on pelaajan valinnoista kiinni. Pelaaja pystyy roolipelimäisesti vaikuttamaan tarinan etenemiseen.

Vaikka Heavy Rain on kaikin puolin mainio tekele sillä on myös heikkoutensa. Suurin ongelma on se että juonesta löytyy aukkoja joka tietysti joitakin nakertaa. Muita pieniä miinuksia on kävelemisen kankeus ja ajoittain kamerakulmien automaattinen vaihtuminen tuottaa harmaita hiuksia.

Kokonaisuutena Heavy Rain on upea peli ja suosittelen sitä kaikille rikosmysteereistä pitäville täysi-ikäisille. Enkä pelkästään pelaajille vaan omalaatuisuutensa takia peli uppoaa varmasti myös vähemmän pelaaville kansalaisille.

Kirjaudu kommentoidaksesi