Dead Island

Dead Island on peli, joka antaa hyvin ristiriitaiset fiilikset pelaajalle, mutta on hyvän pituinen ja hieno seikkailu jonka aikana tapetaan vähintään se yli 9000.
Pelin juoni menee suunnilleen näin: Tohtorit kehittävät virusta, virus on hallitsematon ja leviää tehden ihmisistä zombeja, pelin pää nelikko on sattumalta immuuni virukselle ja joutuu auttamaan jokaista vastaan tulevaa ihmistä ja tappamaan kaiken minkä ei pitäisi liikkua. Soppaan heitetään myös muutama ilkeä kapteeni tai jotain ja alkuasukkaita ja tohtoreita. Nämä juonet ovat vain: Ei. En edes ymmärrä miksi peliin piti tunkea juonen tynkää kun peliä on pelattu se kymmenen tuntia ja sitten alkaa eeppinen tarina josta ei ota tolkkua. En halua antaa juonenpaljastuksia, mutta pelin loppu tuntui yhtä hienolta kuin ”salkkareiden” juonenkäänteet.

Nyt pääsemme pelin parempaan puoliskoon. Pelin alkupuolen ranta-alue on todella hienon näköinen ja laaja, harmi että missään nurkassa ei ole rauhaa zombeilta. Vaihto ehtoisia reittejä on paljon ja alueita saa tutkia useaan otteeseen, jotta saa kaiken haluamansa. Pelin muutkin paikat ovat hienon näköisiä ja ihan kivoja, mutta jostain syystä harmaa kaupunki oli vain, tylsä. Peli on parhaimmillaan muutenkin kun ollaan avoimessa maastossa eikä missään viemärissä juoksemassa yhteen suuntaan joutuen tapella jokaista vastaantulijaa vastaan.

Pelissä äänimaailma on ihan OK. Se ei ole mikään älyttömän hieno, mutta toimii ja pelin introssa soiva Who do you voodoo bitch on hyvä biisi vaikka räpistä en välitäkkään. Peliä vaivaa aika paljon musiikkien puute.

Pelissä on neljä hahmoa. Sukupuolisen tasa-arvon mukaan kaksi miestä ja kaksi naista. Kaikki ovat angstisia ja itsesäälisiä valittajia, joilla on joku menneisyyden ongelma.Hahmoilla on jokaisella oma erityisroolinsa: Yksi osaa heittää muita paremmin (tämä ei kannata koska tavaroiden heittäminen ei vahingoita juuri yhtään ja heitto eksperttikin heittää kuin pikku tyttö), yksi hallitsee terä-aseiden käytön, yksi ampuma aseiden ja yksi nuijien ja muiden päälle. Itse valitsin persoonallisimman ja muutenkin parhaimman hahmon Sam B:n. Hahmoilla ei ole suuria eroja, mutta Sam B:llä on luultavasti eniten HP:tä ja voimaa. Hahmoilla on myös jokaisella oma RAGE hyökkäys jossa hahmoista tulee rambon ja Chuck Norrisin yhdistelmä, joka kylvää kauhua ympäriinsä.

Pelattavuus on hyvä ja näppäimet istuvat käteen ensimmäisen tehtävän aikana. Hahmo fysiikat ovat hyvän tuntoiset ja juoksemisessa on juoksemisen tuntua. Pelin pääasiallinen taistelukeino eli: Lyö sillä mitä käteesi saat toimii hyvin ja lähitaistelu on mielekästä touhua. Zombit menettävät raajojaan hienon näköisesti ja pään murskaaminen on aina tyydyttävän hauskaa. Pelissä aseita joutuu korjaamaan todella usein ja se kannattaa, koska hajonneella lekalla ei tee vahinkoa juuri yhtään. Korjaus onnistuu ruuvipenkeillä joita löytyy ympäri saarta joissa asioidaan rahalla ja vaihtoehtoja on kolme: Korjaa, parantele, modaa. Aseiden Modaus on pelin yksi koukuista: kyllä se katana paremmin toimii jos siinä on sähköt. Pelissä on MYÖS ampuma aseita, mutta panoksia on pelissä niin vähän alku puolella että ne kannattaa säästää ihmisvihollisia vastaan ja aseet eivät muutenkaan pure tässä pelissä zombeihin.

Pelissä erilaisia zombi tyyppejä: Perus, juoksija, oksentaja, iso jätkä, itsensä räjäyttäjä. Ihan hauskoja jokainen, mutta kaikki on nähty jo L4D:issa.

Pelissä hahmoja kehitetään tappamalla vihollisia ja suorittamalla tehtäviä. Kun saat ”level upin” voit käyttää yhden kyky pisteen hahmon kyky puuhun. Zombeista saa hyvin XP:tä, mutta tehtävillä saa suurimman osan.

Tehtäviä saarella todellakin on: joka puolella on joku joka tarvitsee apua johonkin ja sinä tietenkin autat, jos olet pelannut borderlandsia niin olet kotona tehtäviä tehdessäsi. Tehtävän tavoite suoritetaan ja palataan sitten sen antajalle ja saadaan palkkio. Tehtävät ovat mukavan vaihtelevia aiheiltaan, mutta jos kaikissa ei tarvitsisi tapella jotain vastaan niitä suorittaessa olisi kiva. Oudoin tehtävä pelissä varmaan oli että piti löytää naisen pehmo nalle, ei kuulemma voi nukkua ilman sitä.

Pelin teko-äly saa hieman miinusta. Jotkut viholliset ovat yli tarkkoja ja älykkäitä ja jotkut eivät huomaa edes kuolleen. Teko-äly antaa vastusta mutta se voisi yrittää taktikoida enemmän ja zombit aina tulevat huvittavana yhtenä jonona pelaajan perässä.

Nettipelaaminen onnistui itsellä ilman suuria ongelmia. Pelejä löytyi ja jos itse oli hostina niin aina peliin liittyi melkein heti. Lisä pelaajat eivät toki helpota tietä koska vihollisten levelit ja määrä kasvaa pelaaja määrän mukaan. Välillä netissä ilmenee jotain bugeja, mutta en ymmärrä kaikkea valitusta sitä kohtaan.

Dead Island on viihdyttävä paketti hauskaa zombien lahtausta melkein avoimessa maailmassa, joka on höystetty kehnolla tarinalla.

Kirjaudu kommentoidaksesi