Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Call of Duty: Modern Warfare 3

Modernin sodankäynnin kolmas tuleminen.

Call of Dutyt ovat nykyään melkein muotia pelaajien keskuudessa, ainakin nuorten pelaajien. Itse voin sanoa että vähän pidemmän aikaan pelanneeseen tämä ei iske.

Pelihän siis pyörii samalla pelimoottorilla kuin aiemmat modern warfaret, joten graafisesti ulkonäkö ei ole paljoa muuttunut. Kaikki näyttää vähän tummemmalta ja värittömemmältä kuin ennen joka antaa vähän ankean fiiliksen. Liikkuminen tuntuu samalta kuin ennenkin ja aseisiin luvattiin enemmän rekyyliä mutta itse en ole huomannut mitään. Ruudun päivitys on kyllä 60 kuvaa per sekunti. Siitä plussaa. Pelistä kyllä tietää ensi sekunnilta lähtien että se on samaa kuin ennenkin.

Pelin kampanja on ihan toimivaa menoa. Sen tarina on hieman naurettava ja ennalta arvattava, mutta se toimii ja tarina on muutenkin nyt sivuasia. Se on tietenkin ärsyttävä seikka että tarina huutaa Amerikkalaisten ylivertaisuutta ja sotataitoa ja miten pahoja venäläiset ovat. Kampanjassa miljööt vaihtelevat nopeasti ja eri sotatantereista ei ole pulaa. Meno on muutenkin nopeaa ja kokoajan tapahtuu. Itse pääsin kampanjan läpi päälle viidessä tunnissa ja siitä jäi ihan hyvä maku suuhun. Mitään uutta se ei kyllä tarjoa.

Tarinan jälkeen mennään Special opseihin. Niitä on ihan kiva pelata kaverin kanssa veteraani vaikeusasteella ja tehtävät vaihtelevat, mutta osa on suoraan tarinasta.. Pelin uusi pelimuoto Survival on ihan hauska, mutta ei kovin omaperäinen idea. Pitää selvitä alloissa sinun ja kaverisi kimppuun hyökkäävistä vihollisista. En ymmärrä miksei tähän voitu laittaa neljän pelaajan co-oppia.

Sitten siihen odotetuimpaan ja ”tärkeimpään”: multiplayeriin.
Multiplayer ei ole muuttunut paljon karttoja ja aseita lukuun ottamatta. Balanssia on myös parannettu viime osasta mutta siinä on silti isoja ongelmia: Hyödyttömät perkit: ensimmäistä kertaa tuntuu siltä että perkit eivät toimi, Black Opsissa ollut Ghost perkki on jaettua kahtia kahtaan eri perkkiin ja muutenkin kaikki Pro parannukset tuntuvat turhilta.
MW2: n aseet jotka olivat ”yli tehokkaita” on nyt tehty melkein hyödyttömiksi ja tilalle on vielä tehokkaampia aseita. Ärsyttää miten peli tuntuu kannustavan käyttämään paria hyvää asetta kun muilla aseilla niitä vastaan ei pärjää.
Killstreakit toimivat hyvin ja niistä en löytänyt valittamista ja muutenkin niitä on muutettu ja monipuolistettu. Pelimuotoja on myös uusia jotka ovat ihan kekseliäitä mutta ne eivät tunnu silti antavan kauheasti uuden kokemuksen tuntua. Muutenkin tuli monesti sellainen olo että peli palkitsee niitä jotka tappavat ei niitä jotka taistelevat objektin puolesta. Kukaan ei muutenkaan välitä voitosta vaan vain huolehtii K/D ratiostaan joka ärsyttää suuresti.

Omasta mielestäni kaikesta valituksestani huolimatta MW3 on ihan hyvä peli. Se on vain tehty jo kahdesti ennen tätä ja peli olisi pitänyt julkaista jo vuosia sitten. Haluaisin antaa pelille paljon tähtiä mutta samalla se tuntuu itsensä pettämiseltä.

Kirjaudu kommentoidaksesi