Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Call of Juarez: Bound in Blood

Villiin länteen sijoittuvat pelit ovat olleet harvassa. Puolalaisen Techlandin Call of Juarez -sarja on yksi tällainen. Nyt on aika tutustua sarjan keskimmäiseen, Bound In Bloodiin.

Peli alkaa kun pelaaja pääsee ohjaamaan toista pelattavista hahmoista, Ray McCall:ia. Puitteet ovat hienot, käynnissä on amerikan sisällissota ja pelaaja pääsee lenkkeilemään 1800 -luvun amerikan vallihaudoissa. CoJ: Bound in Blood on alusta asti vakuuttava ja imee mukaansa.

Pelin toinen pelattava hahmo on Thomas McCall, Rayn veli. Löytyy sisarusparvesta vielä kolmaskin veli, William. Hänellä ei pääse pelaamaan ja hahmo poikkeaa muutenkin kahdesta muusta veljeksestä paljon. William:issa on pappismiehen vikaa, toisin kuin hänen räävittömissä veljissään.

Peli seuraa näiden kolmen veljeksen toiminnan täytteistä matkaa villissä lännessä, lahdaten roistoja ja etsien kadonnutta 'Juarez':in kultaa. Pelin tarina pyörii kullan ympärillä ja peli seuraa myös veljesten välien lämpenemistä tarinan edetessä. Pelin tarinaa ja sen etenemistä on mielenkiintoista seurata ja välivideoita on mukava katsella. Niitä tosin saattaa löytyä jonkun mielestä liikaakin, varsinkin jos tarina ei kiinnosta.

CoJ: Bound in Bloodin tunnelma on loistava. Ennen jokaista tasoa, latausruudussa jonka taustalla konseptitaidetta, William kertoo tunnelmia, tapahtumia ja ajatuksiaan. Syventäen mukavasti peliä. Hahmot ovat kiinnostavia persoonia ja ääninäyttelijät hoitavat työnsä hyvin. Erityisesti Ray McCallin ääninäyttelijä. Ray on sen verran kova kaveri että syö Kratoksen aamupalaksi, laulaa Master Chiefin suohon ja antaa nimmareita mm. Duke Nukemille ja Solid Snakelle.

Itse pelaaminen on mainiota perusräiskintää mutta miljöö ja vanhat aseet –useat revolverit, jousi jne. – tekevät pelistä erityisen ja muistettavan kokemuksen.

Pelissä on mukana myös moninpeli. Moninpelistä löytyy kourallinen erilaisia pelimuotoja ja sen parissa viihtyykin monen hetken ajan. Jos jotain erityistä mainittavaa pitäisi sanoa, niin pelaajia voisi toki olla aina enemmän.

Call of Juarez: Bound in Blood on erinomainen peli, hienot maisemat, aikakausi, hahmot ja tarina sekä sen eteneminen ovat sen vahvat puolet. Loppuun vielä video joka kertoo loistavasti, pähkinänkuoressa, veljeksien persoonista:
http://www.youtube.com/watch?v=jzG0HCgHImo HUOM. sis. pienen spoilerin.

Kirjaudu kommentoidaksesi