Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Tony Hawk's Pro Skater HD (XBLA)

Ensituntuma on hyvä. Tony Hawk's Pro Skater HD, kaverien kesken THPSHD, näyttää ja kuulostaa siltä miltä pitääkin. Tutut biisit soivat taustalla, pelaajan rullailessa tutuissa ympäristöissä. Eikö mikään ole muuttunut reilussa 10:ssä vuodessa?

No, ainakin graafisesti ollaan nykypäivässä ja peli on oikein hienon näköinen. Siinä suurin ero ensi istumalta. THPSHD on tuttua kauraa kaikille Pro Skater sarjan ystäville: Career pelimuodossa on tavoitteena tehdä eri tehtäviä; pisteiden keräämistä, S-K-A-T-E kirjaimia ja muita kentistä riippuvia, enemmän tai vähemmän turhia pikku tehtäviä. Niin nähtyä mutta taas pitkän tauon jälkeen niin... nautittavaa.

Uratilan myötä peliin aukeaa muitakin pelimuotoja: "Free Skate" ja "Single Session" lienee kaikille tuttuja mutta "Hawkman" on uudempi tuttavuus, sekä ihan uutena "Big Head Survival": pääsi kasvaa kasvavalla vauhdilla ja lopulta poksahtaa, ellet tee temppuja. Kun pelaaja on päässyt uran 100% läpi aukeaa vielä uusi pelimuoto. Kaikki toimivat hyvin eikä mikäään muoto tunnu turhalta täytteeltä.

Uratilan ohella muutamasta näistä pelimuodosta saa rahaa millä voi ostaa hahmolle taitopisteitä, uusia temppuja ja lautoja. Pelaajalla riittää siis grindattavaa, kirjaimellisesti, mikäli haluaa mennä kaiken läpi. Eikä pidä unohtaa että pelistä löytyy mukavasti muutakin lukittua sisältöä jota aukeaa ahkeralla pelaamisella. Avattavasta sisällöstä löytyy uusia hahmoja tai pieniä "huijauksia": näkymätön skeittaaja, iso pää, jne. 1200 Microsoft-pisteen hintaan (15e) pelin hintalaatu (ja kesto) -suhde on kohdallaan.

Peli itsessään tuntuu tutulta mutta ei voi sanoa että se olisi täysin yksi yhteen alkuperäisten (1,2) kanssa (miten se voisi olla, onhan siinä yhdessä kaksi peliä). Tosin, se voi johtua siintä että Pro Skater 2:sen pelaamisesta on allekirjoittaneella aikaa useita vuosia ja silloin ohjaimenakin oli näppäimistö. Omaan silmään osuneet valitukset mm. kuinka pelin kehittäjä Robomodo on pilannut pelin ja että se ei tunnu yhtään Pro Skatereilta, on käsittämättömiä. Robomodo on vienyt Tony Hawk sarjan taas oikeaan suuntaan, jättäen Shredin ja Riden tyyliset pelit, toivottavasti, taakseen.

Pelin soundtrack on tuttuun tapaan loistava. Tutut biisit kuten Bad Religion - You, Powerman 5000 - When Worlds Collide ja Goldfinger - Superman tekevät paluun. Vanhojen biisien sekaan on lisätty myös uutta materiaalia joka sulautuu joukkoon mainiosti eikä soundtrackita löydy yhtään ärsyttävää raitaa. Tämä on tosin ihan kuuntelijasta kiinni ja joku vääräleuka voisi sanoa että kaikki kappaleet ovat roskaa.

Sitten huonoihin puoliin. Todella iso pettymys on se että osa Pro Skatereiden sielua, jaetun ruudun moninpeli on jätetty pois. Perusteluna tälle kehittäjät totesivat että "jotain piti karsia" mutta pitikö se juuri sieltä ottaa pois mikä teki Tony Hawkeista loistavia (musiikin ja ylipitkien kombojen ohella tietenkin), lähes ajattomia klassikoita? Voi olla että julkaisijalla, Activisionilla, on jotain tekemistä asian kanssa. Verkon kautta moninpeliä voi pelata max. 4 pelaajan kanssa ja tuttuja pelimuotoja löytyy: Trick Attack, Graffiti ja Free Skate. Uutena pelimuotona Big Head Elimination.

Jaetun ruudun puuttumisen ohella löytyy muutakin valitettavaa: omaa rullalautailijaa ei pysty tekemään (tosin avatarilla voi pelata) eikä myöskään skeitti parkkia. Ja vaikka pelimuotoja löytyy, legendaarinen H.O.R.S.E on jätetty pois. Mutta jos ottaa huomioon että peli myi ensimmäisellä viikolla 120 tuhatta kappaletta ja Tony Hawk on todennut että tavoitteena olisi uusien kenttien ja hahmojen lisäksi lisätä uusia "ominaisuuksia", on hyvin mahdollista että pelimuotojakin on tulossa ladattava lisäsisältönä.

Teknisesti peli on hyvää tasoa mutta "wallride" ominaisuus tuntuu lähes epäonnistuneelta. Tästä on valitusta näkynyt muuallakin ja yhdyn kuoroon. Pelaajassakin voi olla toki vikaa mutta välillä tuntuu että pitää olla tuuriakin mukana että se onnistuisi. Näiden lisäksi pieniä bugeja löytyy, grindaamisen ja hypyn yhteysessä, mutta ei mitään vakavempaa mikä veisi peli-ilon. Toivon mukaan ne korjataan kuitenkin ennemmin tai myöhemmin, mielummin ennemmin.

Tony Hawk's Pro Skater HD on loistava henkiinherätys jo lähes unohdetulle sarjalle. On kuitenkin vaikea antaa pelille enempää pisteitä kun osa pelistä tuntuu puuttuvan. Robomodo on jo luvannut että AINAKIN yksi DLC paketti tulee, sisältäen kenttiä Tony Hawk's Pro Skater 3:sta. Kyseinen DLC menee ainakin itselläni ostoon ja toivon mukaan lisää sisältöä on tulossa. Pakko tulla.

Kirjaudu kommentoidaksesi