NHL 13

NHL-kaukaloissa on tätä kirjoitettaessa työsulku mutta NHL 13 on taas ulkona. Ero viimevuotiseen on huomattava.

Pelin luistelumoottori on uudistunut toden teolla, luistelusta on tullut realistisempaa, pelaajien fyysiset ominaisuudet vaikuttavat esimerkiksi lähtönopeuteen ja kääntymiseen. Tämä ei heti ensimmäsillä pelikerroilla tuntunut monta vuotta NHL-sarjaa hakanneelle pikkupojalle luonnolliselta. Pienen totuttelun jälkeen peli lähti sujumaan kelvollisesti. Hyökkäykset ovat loogisempia mutta puolustaessa itsensä voi ajaa helposti ulos tilanteesta. Kiekon karvaaminen on kuitenkin helpompaa kuin aiemmin joten puolustajat eivät ole turhia mallinnuksia kentällä - jä tämä in hyvä. Vaikka karvaaminen on helppoa, pelisilmää pitää kuitenkin olla jotta takakulmalle ei jäisi vapaa mies odottelemaan kiekon saapumista epäonnistuneen karvausyrityksen jälkeen.

Maalivahdit kokivat pieniä uudistuksia kuten edellispainoksen "varmojen" maalien korjaamisella mutta etukulmasta löytyy joskus kiekonmentävä aukko. Viime vuonna kauhistuttanut one-timer on poissa mutta nyt maalivahdit ottavat jopa hieman liiankin paljon one-timereitä. Myös maalivahdin taklaamisesta aiheutuneet jäähyt ovat vähentyneet.

Uudistuksista täytyy mainita myös EA SPORTS Hockey I.Q. joka parantaa tekoälypelaajien hyökkäävyyttä esimerkiksi vastustajan kiekonmenetyksen jälkeen. Myös pelaajien pelikatkoliikkumiset uudistettiin mutta nämä jäivät mielestäni keskeneräisiksi.

Uusi online-pelimuoto, GM Connected, on onlinessa netin välityksellä pelattava GM-liiga, jossa voi olla maksimissaan huikeat 750 pelaajaa. Tämä toimii niin, että jokaisessa joukkueessa on yksi GM ja hänellä voi olla maksimissaan 24 joukkuetoveria. Kuulostaako paljolta? Onneksi Connected toimii myös esimerkiksi pelkillä GM:illä tai joka joukkueessa voi olla vaikkapa 3 henkilöä. Mutta GM Connectedista löytyy yksi aivan kamala yksityiskohta - valikot. Valikot ovat hitaat ja vaikka pelaajasiirroista ketjujenmuokkaukseen vaihtaminen voi viedä puoli minuuttia. Pelimuodolle on saatavilla myös puhelinapplikaatio josta näkee esimerkiksi pelaajavaihdot ja tulevat ottelut.

GM Connectedin lisäksi EA on lisännyt toisen uuden pelimuodon: NHL Moments Live. Tässä pelaaja voi pelata erillaisia NHL-hetkiä aina Wayne Gretzkyn savutuksista aina nykyajan maalivahtina ottelun lopun nollapelin pitämiseen. Myös kuluvalta kaudelta pitäisi uutta pelattavaa tulla mutta jos työsulku ei satu loppumaan niin nämä jäävät haaveeksi.

NHL 13:ta plussat ja miinukset lyhyesti:

+ luistelu
+ pelikokemus
+ tekoäly
+ jonkinnäköinen realistisuus
+ paras Änäri tähän mennessä
+ GM Connected...

ja miinukset

- jota ei aivan viety loppuun
- karmea soundtrack
- pelikatkojen viimeistelemättömyys
- muut pienet bugit

Kirjaudu kommentoidaksesi