Mario Party 9

Mario Party -sarja vietti pitkään hiljaiseloa Wiin alkuaikoina ilmestyneen Mario Party 8:n jälkeen, jota ennen sarjaa tehtiin liukuhihnatahdilla, ja jokainen peli oli käytännössä saman konseptin toistoa.

Nyt Mario Party 9:ssä tekijätiimi on vaihtunut, ja samalla konseptia on hiottu rutkasti uusiksi. Uudistukset ovat vahvimmin pelimekaniikan puolella, ja toimivat erittäin hyvin. Siinä missä Mario Party 8 lepäsi lähinnä muutaman kekseliään laudan ja uusien liiketunnistus-minipelien varassa, Mario Party 9 on tuoreella otteella liikenteessä.

Tarjolla on useita erilaisia virtuaalisia "pelilautoja", joilla pelaajatiimi matkustaa yhdessä ajokissa, ja yksi pelaaja on aina vuorollaan kapteeni. Laudalla eteen tulevat tapahtumat koskevat yleensä kapteenia, joten vuorojen ja laudalla liikkumisen kanssa kannattaa taktikoida. Vähimmillään kyse on laudalta kerättävistä pikkutähdistä, jotka korvaavat aiempien osien harvakseltaan esiintyvät isot tähdet. Lautoihin on kyllä sovellettu kekseliäisyyttä ja yleisesti ottaen pelin toteutus on erittäin laadukasta, mutta uusillakin ideoilla mennään periaatteessa samanlaisella pelimekaniikalla eri laudoilla.

Mario Party 9 sisältää kuitenkin kiitettävän paljon moninpelihupia, ja tarjoaa uuden, tuoreen version pelisarjasta. Moniin eri lautoihin ja vaihteleviin pelitilanteisiin ei kyllästy ihan heti, ja peli tarjoaa rauhallisempaa seurapelaamista Wii Sportsin tai Just Dancen vaihtoehdoksi. Olitpa sitten sarjan vanha tuttu tai uusi, uudistettuun Mario Party 9:een kannattaa tutustua.

Kirjaudu kommentoidaksesi