Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Mirror's Edge

Aikanaan Burnout kaahailupelien tekijä Criterion Games teki yhden räsikintä pelin nimeltä Black. Tämä kuulosti silloin omituiselta sillä heräsi kysymys: Miten ajopeleihin keskitynyt pelin kehittäjä voi tehdä räiskintä pelin? Criterion Games onnistui hyvin työssään mutta nyt kysymys herää uudelleen kun ruotsalainen Battlefield kehittäjä DICE on kyseessä. Voiko sotapelejä kehittävä yhtiö tehdä parkour pelin? Vastaus on kyllä ja todella hyvän sellaisen.

Mirror's Edge on tuo uutta verta ensimmäisen persoonan peleihin. Kyseessä on ensimmäisestä persoonasta kuvattu parkour peli. Parkourissa on ideana että edetään paikasta toiseen mahdollisimman sulavasti ja nopeasti. Ideana ihmetyttää alkuun että kuinka tästä lajista saa hyvän pelin mutta hetken pelaamisen jälkeen huomaa että DICE on saanut tehtyä juonellisesti ja tekniikaltaan hyvä pelin.

Pelin tarina sijoittuu nimettömään kaupunkiin. Kaupungissa viestiä ja väestön liikettä valvotaan tarkasti, kaikki sähköinen viestintä kulkee hallituksen läpi ja hallituksen hyväksymänä. On kuitenkin viestejä jotka eivät saa joutua hallituksen käsiin. Näitä paketteja kuljettavat kuriirit jotka liikkuva pääosin kattoja pitkin hyödyntäen parkouria. Kaupungissa on pian tulossa pormestarin vaalit joissa ehdolla on Robert Pope joka ajaa kaupungin valvomisen vähentämistä ja pormestari Callaghan joka haluaa pitää asiat normaalina. Peli seuraa Faith nimistä kuriiria, Faith saa tietää että hänen siskonsa on ongelmissa rakennuksessa ja kun Faith saapuu paikalle löytyy Faithin sisko joka on lavatesttu Popen murhaan. Faithin täytyy selvittää mitä tapahtui ja miksi. Ainoana vihjeenää ICAROS tekstin sisältävä paperi joka oli Popen kädessä.

Pelimoottorina toimii Battlefield: Bad Companysta tuttu frostbite joka luo todella virkistävää ja hyvän näköistä grafiikkaa. Mirror's Edgen värimaailma on todella monipuolinen ja koostuu kirkkaista väreistä, esimerkiksi pimeissäkin paikoissa on vähintää keltaisia pintoja tai kirkkaan vihreitä. Suuren plussan annan pelin bugittomuudelle, pelissä ei esiintynyt kuin yksi ainut bugi joka liittyi yhteen tekstuuriin muuten pelissä ei esiintynyt yhtään bugia. Toisella läpipeluukerralla en enää törmännyt vastaavaan bugiin.

Peli koostuu kentistä jotka ovat pääasiassa putkia, jotka tarjoavat paljon erilaisia reittejä. Välillä suora eteneminen portaita pitkin ei ole se paras keino vaan joutuu etsimään hieman erilaisempia reittejä, toinen reitti on nopeampi kuin toinen ja samalla voit ohittaa vartian jne. Kuitenkin täytyy sanoa että peli on todella monipuolinen kenttä valikoimaltaan: varastoja, kattoja, toimistorakennuksia, pilvenpiirtäjiä, hotelleja. Kaikissa on omalainen etenemistyylinsä. Kenttiä pelitarjoaa 10 kappaletta ja tarina on ohi n. 5-6 h jälkeen. Lisähaastetta peliin tuo trophyt, aikaraja moodi ja muutama DLC joista vain toinen on ilmainen.

Kontrollit ovat pelissä toteutettu hyvin, hahmo reagoi komentoihin oikeaan aikaan eikä ainakaan minulle kertaakaan tullut minkäänlaisia harha askelmia tai lentoja väärään suuntaan. Pelin pelin kontrollit olivat aluksi haasteelliset mutta kyllä ne oppii todella nopeasti. Pelissä on myös mukana aseiden käyttöä mutta niiden hallinta ja käyttö ei ole suositeltavaa peli elämysrä ajatellen, sekä niiden kontrollointi on varsin hankalaa.

Lopputuomio

Kaiken kaikkiaan Mirror's Edge tuo uutta verta ensimmäisen persoonan peleihin sillä tälläistä ei ole ennen nähnty. Peli on koukuttava ja alkuun hankalahkojen kontrollien hallinta alkaa sujua nopeasti.
Peli on bugiton joten patcheja ei tarvitse asennella. Lyhyt ja ytimekäs tarina on pelin vahvuus ja heikkous joka saa innolla odottamaan jatkoa.

Jos Mirror's Edgeä ei vielä ole hyllyssäsi ja kaipaat jotain uudenlaista peliä niin suosittelen hankkimaan kyseisen pelin.

Kirjaudu kommentoidaksesi