F1 2011

Taskussa formulan poltetta? Tämä kelpaa.

Peli on itse asiassa yllättävän hyvännäköinen Vitalla. Kyllä tämä on heittämällä paremman näköinen kuin PS2-versiot aikoinaan. Kummasti tuntuu arvostelijoiden silmissä PS2-pelien ulkonäkö parantuvan sitä mukaa mitä pidempi aika niiden pelaamisesta on oikeasti kulunut. Autot ovat yksityiskohtaisia, tekstuurit hieman ehkä sumeita, mutta eivät ainakaan PS2-tyyliin väriseviä kammotuksia, joten graafinen ulkoasu onnistuu luomaan toimivan illuusion Formula pelistä. Ja ennenkaikkea, mobiilina versiona se hakkaa 3DS version mennen tullen.

Itse ajomallinnus on toimiva. Ohjaus ei ole liian kiikkerä joten auton saa helposti pysymään ajolinjoilla ja kulkemaan suoraan suoralla, mikä joskus on tehty turhan haasteelliseksi. Kierrosaikoja saa tykitettyä sekunnin kymmennyksien tarkkuudella, mutta sössiminenkin on myös mahdollista kierroksella yliyrittämisen johdosta, joten täyspitkien kilpailuiden ja kisataktiikoiden onnistuminen ei ole kiinni huonosta ohjattavuudesta.

Mikä hiukan yllätti pelissä, että kun se on muuten niin hyvin toteutettu pelattavuudeltaan ja ulkonäöltään, niin kanssakilpailijoiden tekoälyttömyys nostaa ikävällä tavalla päätään. Vaikeimmallakin vaikeusasteella Vettel jää kierroksella sekunnin tai kaksi (joillakin radoilla jopa kolmekin) jälkeen, jolloin varsinainen haaste syntyy vain omasta kaasupolkimen käytöstä hitaissa mutkissa (lähteekö perä alta) ja sen jälkeen ruuhkassa pärjäämisessä muiden puskiessa jarrutuksissa konttiin kiinni.

Esim. Kiinan osakilpailussa onnistuin putoamaan alkukierroksien kolinassa hännille ja keulan vaihtoon, mutta 10 kierrosta ennen loppua olinkin jo pamauttanut koko porukasta ohi vaikka pari spinnausta vielä mahtui matkan varrelle. Eli: olisiko ollut liikaa vaadittu, että Crammondin 12 vuotta vanhan GP4:n tekoäly olisi lisenssoitu tähän peliin? Miksi kaikki pitää aina tehdä itse, kun vähemmälläkin olisi päässyt. Nyt Sumon digital töppäsi tässä kohdassa, mutta onneksi se ei itse varsinaista ajonautintoa haittaa, mutta tästä raippaa.

Toki ongelman voisi kiertää ajamalla lyhyempiä kisoja, mutta itselleni formula kilpailu on nimenomaan kisataktiikoiden kilpailu ja siihen kuuluu 55 kierrosta ja 1-3 varikkokäyntiä.

Kaiken kaikkiaan varsin suositeltava ostos 20€:n hintaluokassa. 30€ on siinä ja siinä, mutta 40-50€ on jo laillistettu ryöstö.

Kirjaudu kommentoidaksesi