Sleeping Dogs

Hong Kongin alamaailmaan sijoittuva 3rd person mätkintä/räiskintä avoimella pelimaailmalla. Nykyaikaan tapahtuvassa pelissä soluttaudutaan poliisina rikollisten joukkoon ja aloitetaan nousu Sun on Ye-järjestön riveissä.

Pelin tarina on piristävän mielenkiintoinen ja varsinkin pelin päähenkilön, pelaajan ohjastaman Wein taistelu poliisiminänsä ja lojaaliutensa rikollisia ystäviään kohtaan välillä on kiinnostavaa seurattavaa ennalta-arvattavuudesta huolimatta. Pelimaailma on mukavan värikäs ja täynnä yksityiskohtia, siitä suuri plussa, maailma tuntuu todella elävältä eikä copy-paste pahvisilueteilta.

Avoin pelimaailma tarjoaa paljon sivutehtäviä, millä voi kasvattaa poliisi, triad ja naama arvoja, jolloin erilaisia kykyjä tai taisteluliikkeitä saa omaan käyttöönsä. Autokisoja, huumekauppiaiden nappaamisia hakkeroitujen kameroiden avustamana, yksittäisen ihmisten ongelmien ratkaisuja ja kukkotappeluita löytyy pelattavaksi tunneiksi ympäri suurta pelialuetta. Suomalaisille lisäpeluuarvoa antanee myös minipelinä toimiva karaoke.

Pelin taistelumekaniikka on sulava ja toimiva ja sisältää lopetusliikkeitä, mutta ainainen mätkiminen puuduttaa jopa räiskintää enemmän, joka sekin on perus huttua, bullet-time henkisiä hidastuksia lukuunottamatta. Samoin tehtävästä toiseen ajaminen samoja reittejä pitkin puuduttaa nopeasti varsinkin kun itse en ole autopelien ystävä. Tähän onneksi takaa-ajot tarjoavat oman piristysruiskeensa.

Pelin jaksaa puuduttavista osista huolimatta hyvin loppuun saakka, tarina ja henkilöhahmot kun ovat kiinnostavia ja paikoin loistavasti ääninäyteltyjäkin. Myös immersio pelimaailmaan on yllättävän hyvä ja muutenkin yleisilme ja fiilis pelistä on todella positiivinen, nykyään kun tuntuu että suurin osa peleistä tulee pelattua pakolla loppuun saakka. Tästä hyvä peli GTA V:sta odotelleville.

Kirjaudu kommentoidaksesi