Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Lord of the Rings: War in the North

J.R.R. Tolkienin luomaan fantasiamaailmaan sijoittuvia pelejä ei voi olla koskaan liikaa, mutta pelien laatu ei ole päätä huomannut, eikä tämänkään peli tee asiassa varsinaisesti poikkeusta. Peli on kyllä ehkäpä paras Keskimaahan sijoittuva peli, mutta pelkällä miljööllä ja nimellä ei pitkälle pötkitä. Peli sinänsä on ihan ok hack'n'slash tyyppinen rymistely, mutta ei varsinaisesti tarjoa suuria pelillisiä tai tarinallisia elämyksiä.

Pelin tapahtumat sijoittuvat samaan aikaan Sormusten herran tapahtumien kanssa ja kuvaa yhtä monista taistelurintamista sen aikaisessa Keskimaassa. Pohjoisessa tuntematon uhka on alkanut hyökkäillä, ja tätä selvittämään lähtee epätavallinen kolmikko, kääpiö, haltianainen ja ihminen. Pelin juonesta ei sen enempää, ei siksi että tulisi spoilereita, vaan koska ei siinä mitään ikimuistoista tarinaa saa vaikka millaisten lasien läpi katsoisi.

Pelissä voi vaihtaa melkein lennosta (noh valikon kautta mentävä) pelihahmoa, jotka eivät aivan järkyttävän paljoa eroa toisistaan pelillisesti. Kaikilta löytyy niin ranged kuin myös lähitaisteluaseet. Kääpiö tietysti hieman enempi tankki, haltia mage ja ihmissamooja rogue, eli perinteiset hahmoluokat kyllä löytyvät.

Pelin taistelusysteemi on yksinkertainen napinrämpyttely ilman comboja. Muutamat hienot hidastetut lopetusliikkeet onneksi paikaavat tilannetta. Aseita löytyy tuon tuostakin ja kykyjä voi päivitellä perinteiseen rpg-tyyliin. Visuaalisesti peli tuo mieleen ensimmäisen Dragon Agen, kuten myös putkimaiset kentät ja siirtymiset paikasta paikkaan kartan kautta.

Kiteytetysti peli on mitään uutta tarjoamaton turvallinen hack'n'slahs rpg. Olisi varmaan jäänyt pelaamatta jos nimessä ei olisi ollut Lord of the rings. Pelissä on kyllä positiivisen paljon hyödynnetty herra Tolkienin tarjoamaa taustamateriaalia ja tavataan pelissä myös paljon elokuvistakin tuttuja hahmoja, vaikkakin huvittavaa oli että yhdennäköisyys oli päätetty ottaa näyttelijöiltä, mutta ääninäyttelijöinä toimivat täysin toiset ihmiset.

Nopea läpipelattavuus, co-op mahdollisuus ja kiinnostava taustamateriaali kyllä antavat helppoa ja yksinkertaista ropea etsiville alelaarin arvoisesti tekemistä.

Kirjaudu kommentoidaksesi