Grand Theft Auto V

Eilen meni peli läpi tarinan puolesta. Muutenhan tässä riittää sisältöä jo pelatun 44 tunnin päälle varmasti vielä toinen mokoma.

Kyse ei ole likimainkaan täydellisestä pelistä. Tunteet jäävät kylmiksi, eikä muuten satiirisessa yhteiskuntakuvauksessa uskalleta mennä eteistä pidemmälle. Kyllähän Los Santos jaksaa viihdyttää ja kiitos siitä lankeaa erinomaisille pääosan esittäjille. Kolme muskettisoturia on enemmän kuin yksi ja tämä tekee kokemuksesta rikkaamman kuin sarjan edellinen osa oli. Parhaimmat hetket koetaan toiminnan keskellä. Tarkkojen esivalmistelujen loksahtaessa kohdalleen. Kolmesta jokaiselle on varattu oma tehtävänsä ja hyppääminen heidän välillään on tehty pelaajalle helpoksi. Et ajaudu umpikujaan.

Joku tieteilijä voisi olla kiinnostunut pelaajadatasta. Siitä miten vapaa maailma herättää meissä pelaajissa luolamiehen. Siinä ei naiselle ole juuri muuta roolia varattu kuin Madonna tai päiväkahvien tarjoilu Nissanin etupenkillä. Karikatyyrit ovat herkullisia ja niitähän löytyy; hipstereistä peräkammarin verkkopelaajan kautta aina liittovaltion viranomaistasolle asti. Huumoria piisaa ja vaikka ihan kaikissa ei kulje mukana, kyllä sieltä aina jokunen helmi löytyy poimittavaksi. Lokalisointia ei ikävä kyllä löydy. Tosin ei niitä tekstejä ehtisi lukemaan.

Paljon on vielä tehtävää, jotta GTA voisi nousta omilla listoilla kärkikahinoihin. Tälläisenään ihan kelpo saattelija poistuvalle konsolisukupolvelle. Joutsenlaulu ja paketoidaan konsolin mukana vintille talteen.

Tässä videossa Los Santosin antoisin olohuone, Vanilla Unicorn:
http://www.konsolifin.net/media/media/4921/Grand_Theft_Auto_V_-Vanilla_U...

Sama pätkä Youtubessa: http://youtu.be/OA_YO6PkkKQ

Verkkopelissä parhaimmat fiilikset tullut Crew KonsoliFIN porukoiden matkassa: http://www.konsolifin.net/media/media/4967/Grand_Theft_Auto_V_-Online_PS3/

Sama Online-pätkä Youtubessa: http://youtu.be/ylGxkhpcasc

Heistit, normi kioskiryöstöä suuremmat operaatiot ovat yksinpelin parasta antia. Tässä kuvaa yhdestä sellaisesta, spoilaamatta kuitenkaan liikoja.

Video: http://www.konsolifin.net/media/media/4972/Grand_Theft_Auto_V_-Heisti_PS3/

Samainen pätkä Youtubessa: http://youtu.be/I5guoLIhoos

Kirjaudu kommentoidaksesi