Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Watch Dogs

Lopputekstit valuvat parhaillaan ruudulla. Takana on pitkä taival Aiden Pearcen hahmossa. Digitodellisuuden Batman. Vääryyksien oikoja. Tässä potenttiaalisen sarjan aloituksessa oli kysymys henkilökohtaisesta kostosta, jonka sokaisemana laki otettiin väliin omiin kouriin sivullisia juuri huomioimatta.

Alkuun vastaan tuli shokki; onko tämä vain köyhän miehen Gran Theft Auto? Nopeasti kuitenkin aukesi tyystin toinen tarina. Digitodellisuus, johon jokainen jättää oman syvän jalanjälkensä tiedostaen tai tiedostamattaan. Ei niin kaukana tästä etukorttien ja älykännyköiden maailmasta jossa itse elämme. Kun meistä kerätty metadata joskus yhdistetään, tulemme sen alkuun Pietarin tavoin kolmesti kieltämään. Kuka haluaisi julkisen peilin eteensä kenen tahansa tarkasteltavaksi?

Watch_Dogs onnistuu parhaiten keskustelun herättäjänä. Onko kaikki se data jota meistä kerätään turvallisissa käsissä ja kuka sitä tulee jatkossa hallitsemaan? Voiko tänään sinänsä viattomat valinnat kääntyä joskus meitä vastaan? Kun kaikki on läpivalaistavissa, kuinka paljon jää enää jäljelle privaatille puolelle?

Hatunnosto täytyy myös antaa sille paranoialle, joka syntyy jatkuvasta olan yli pälyilylle. Koskaan ei voi olla ihan varma onko yksin. Siellä voi varjoissa kulkea fiksaaja linjojen takaa...

Videopätkä upeasta pelistä made by Nisu: http://youtu.be/U_t2LZPjqC4

Kirjaudu kommentoidaksesi