Sudeki myöhästyy

Brittiläisen Climaxin kehittämä odotettu japanilaistyylinen roolipeli Sudeki, jonka on tarkoitus ilmestyä vain Xboxille, myöhästyy ensi vuoden puolelle. Pelistä on liikkunut jo pitkään huhuja, että Climax ei ehtisi saada peliä valmiiksi joulumarkkinoille, mutta Microsoft on tähän asti itsepintaisesti pitänyt virallisen julkaisuajankohdan tämän vuoden puolella. Nyt ohjelmistojätti on kuitenkin onneksi antanut periksi, ja suomalaisen Tuomas Pirisen vetämälle kehitystiimille jää virallisen ilmoituksen mukaan enemmän aikaa viimeistellä peli julkaisukuntoon ja tarjota pelaajille entistäkin parempi pelikokemus.

Japanilaisia roolipelejä kaipaaville enemmän lunta tupaan tulee kuitenkin itse Japanista, sillä pelitalo nimeltään Atlus on ilmoittanut keskeyttävänsä verkossa pelattavan Shin Megami Tensei Nine Online -roolipelin kehityksen Xboxille ja siirtävänsä sen PC:lle. Syyksi tähän yhtiö ilmoitti Xbox Liven huonon menestyksen Japanissa. Dark Cloudeista tutun Level-5:n pelipajassa työn alla oleva True Fantasy Live Online on paljon varijana, sillä se on tällä hetkellä ainoa varteenotettava online-roolipeli, joka ilmestyy yksinoikeudella Xboxille. Pelin on määrä ilmestyä Japanissa loppuvuodesta ja Eurooppaan sitä voi odotella ensi vuodeksi.

Kokonaisuudessaan Xboxin loppuvuoden roolipelitarjonta tulee olemaan odotettua selvästi vaisumpi, sillä Sudekin ohella myös kohuttu Fable myöhästynee ensi vuoden puolelle. Fablen virallinen julkaisuajankohta tosin on edelleen tämän vuoden puolella, mutta jopa Xbox-pomo Robbie Bach on vihjaillut pelin todennäköisesti myöhästyvän. Aivan tyhjin käsin roolipelifanien ei kuitenkaan tarvitse loppuvuotta Xboxin parissa viettää, sillä erinomaisia arvioita kerännyt, Xbox-pelien myyntiennätykset uuteen uskoon laittanut BioWaren Star Wars: Knights of the Old Republic rantautuu syksyn aikana myös Eurooppaan.

Kirjaudu kommentoidaksesi