GameCube: Kokovertailu 2

Nintendo GameCube-konsolin koko on jo ollut pitkään suuri kysymysmerkki pelimaailmassa. Tämän artikkelin tarkoituksena on selvittää kaikki GC-konsolin kokoon riittyvät mahdolliset kysymykset.

Kokovertailu 2-artikkelissa, kuvat sekä artikkeli ovat peräisin nykyisin suljetusta Dailyradarin sivustosta. Nintendo Finlandin webmasterin eli Esa Mäkijärven kommentit ovat nähtävissä tummennetulla tekstillä.


Leveys ja syvyys:

Tässä näkymässä on selvästi nähtävissä, että kokopuolella Xbox jyrää muut suohon. Jopa PlayStation 2, jota pidettiin julkaisussa liian suurena, näyttää pieneltä Microsoftin konsoliin verrattuna.

Nintendon seuraavan sukupolven pelikonsoli näyttää todella pieneltä Dreamcastiin verrattuna, tai sitten Xboxiin. Itseasiassa GameCube on alle puoliksi niin leveä kuin PS2 tai Xbox ja ylhäältä kuvattuna GC:n kokonaisala on vain hieman alle yhden neljäsosan Xboxin vastaavasta.

Tässä tiedot (kaikki n. pituuksia):

Konsoli: Leveys: Syvyys:
Dreamcast 190 mm 195 mm
GameCube 150 mm 161 mm
Xbox 335 mm 275 mm
PlayStation 2 301 mm 182 mm

"Katsomalla ylläolevia tietoja on ehkä selvää, että suuri ei välttämättä ole ihan niin kaunista. Olen nähnyt PlayStation 2:n ja Dreamcastin luonnossa ja jos luulin PS2:ta isoksi, Xbox näyttää pesevän sen kokopuolella todella selvästi. Noilla kokoluokilla Xbox tuskin mahtuu kovinkaan moneen hyllyyn. Amerikassa todennäköisesti pidetään isosta kokoluokasta, mutta muualla maailmassa, etenkin Japanissa (jossa pieni on kaunista), Xboxilla tulee olemaan isoja vaikeuksia kokonsa suhteen. GameCube on mukavan pieni, ehkä liiankin, mutta ainakin se mahtuu myös todella pieniin hyllyihin."


Korkeus:

Kun konsoleita kuvataan sivulta, GameCube ei enää olekaan pienin. Itseasiassa, GameCube näyttää selvästi olevan korkein seuraavan sukupolven pelikonsoleista.

Xbox on yhä massiivinen tässäkin vertailussa ja voittaa koonsa suhteen kokonaistilateen selvästi.

Tässä tiedot (kaikki n. pituuksia):

Konsoli: Korkeus:
Dreamcast 75 mm
GameCube 110 mm
X-Box 85 mm
PlayStation 2 78 mm

"GameCube on korkeudeltaan seuraavan sukupolven pelikonsoleista suurin, mutta kuten NF:n kokovertailu 1-artikkelista voi havaita, myös Game Boy Color on korkeampi kuin GameCube. Mitä tästä siis voi päätellä? Ei yhtään mitään!"

Kuvat: Dailyradar

Kirjaudu kommentoidaksesi