E3 2001 - Odotukset

Tämä pääkirjoitus on sen kirjoittajan henkilökohtainen mielipide, eikä se välttämättä edusta NintendoFIN-sivuston virallista kantaa.

-- Lisätietoja E3-messuista viralliselta sivulta www.e3expo.com

Vuotuinen Electronic Entertainment Expo 2001-pelimessu pidetään tänä vuonna Los Angelesissa 17.-19.5.2001. Kyseessä on siis kolmipäiväinen jättitapahtuma, joka on tänä vuonna erityisen kiinnostava johtuen siitä, että messuilla on ensimmäisen kerran esillä pelattavia GameCube-pelejä.

Viime aikoina on kuitenkin käynyt niin, että useimmat vähänkin suuremmat pelitalot ovat ilmoittaneet GameCube-projektejaan, mutta samalla kertoneet, että he eivät aio esitellä ko. pelejä tämän vuoden E3-messuilla. Onko siis messuilla odotettavissa lainkaan kunnon GameCube-pelejä? Vastaus on kyllä, koska ainakin Nintendo, Rareware ja Sega aikovat paljastaa kymmeniä uusia GC-peliprojektejaan messuilla. Odotettavissa on ainakin uusia Mario-, Zelda- ja Pokémon-pelejä kuten myös lukuisia ainutlaatuisia projekteja hieman pienemmiltä pelitaloilta, kuten Nintendon omistamalta Left Field Studiosilta, Silicon Knightsilta ja Camelotilta.

Tulossa on siis GameCube-rintamalla loppujen lopuksi erinomainen määrä pelejä ja on tietenkin mukavaa, että suuri yleisö pääsee kokeilemaan itse konsolia ensimmäisen kerran pelattavassa muodossa. On hyvin mielenkiintoista nähdä, millainen tulee olemaan yleinen mielipide koskien Nintendon seuraavan sukupolven pelikonsolia.

Game Boy Advance tulee myös olemaan erittäin vahvasti esillä, ja uusien peliprojektien lisäksi GBA:lla näytetään jo aikaisemmin ilmoitettuja takuuhittejä, kuten Mario Kart Advancea, Super Mario Advancea, F-Zero Advancea, Rayman Advancea, Tony Hawk's Pro Skater 2:ta, Ready 2 Rumble 2:ta ja lukuisia roolipelejä. Odotettavissa on myös hieman tietoa Nintendon GBA-julkaisusuunnitelmista Yhdysvalloissa ja Euroopassa, joten myös sitä kannattaa ehdottomasti odottaa.

--Kuva tämän vuoden messualueesta--

Ylläolevaa linkkiä klikkaamalla pääset tutustumaan tämän vuoden messualueeseen E3-messuilla ja siellä on selvästi havaittavissa, että päähalli on vahvasti Nintendon ja Sonyn hallinnassa, kun molemmilla on kerrassaan jättimäiset alueet messuilla.

Messujen jälkeen on myöskin odotettavissa mielenkiintoinen aika, koska neljä päivää messujen päättymisen jälkeen Nintendo tulee paljastamaan GameCuben hinnoittelun.

Odotus alkakoon.

- Esa Mäkijärvi, webmaster

Kirjaudu kommentoidaksesi