Esikatselu - Donkey Kong Coconut Crackers

Toisin kuin eräät Nintendon tuottamista pelihahmoista, Donkey Kong ei ole kovinkaan usein seikkaillut tasohyppelypeligenren ulkopuolella. Nyt kuitenkin Kongin perhe korjaa tämän asian kunnolla Rarewaren valmistaman Donkey Kong Coconut Crackers-puzzlepelin muodossa.

Coconut Crackers-pelissä, maalilla täytettyjä kookospähkinöitä putoaa ruudun ylälaidasta kohti maata. Kun kookospähkinä osuu maahan, sen sisältämä maalimäärä jää maahan ärsyttäviksi länteiksi. Pelaajan on manipuloitava putoavia kookoksia niin, että niiden sisältämä maali muodostaa nelikulmioita ja suorakulmioita. Maali tulee muutamalla eri värillä varustettuna (keltainen, sininen punainen ja vihreä) ja pelaajan on muodostettava edellämainittuja kuvioita vain yhdestä väristä. Vaikka uudella maalilla voi värjätä erivärisen jo pudonneen kookospähkinän sisällön päälle, samanvärisiä maaleja ei voi maalata uudelleen.

Pelaajan on myös usein taisteltava Kremling-viholliset kanssa, jotka ovat hyvin tuttuja Donkey Kong-tasohyppelypeleistä. Kun taivaalta tippuu kookospähkinöitä ja pelaajalla on kova työ niiden kanssa, kentän ulkoreunaa kiertävä Kremling pilaa jo muodostamiasi kuvioita astumalla niiden päälle. Kun DK kuitenkin onnistuu muodostamaan viimeistellyn kuvion, yksi hänen ystävistään ryntää pelikentälle ja ajaa ilkeän Kremlingin pois paikalta hetkeksi.

Kaikki normaalit puzzlepelien moodit ovat Coconut Crackersissa mukana. Pääkeskittymä on Adventure-moodi, joka tarjoilee pelaajille yhä vaikenevia Donkey Kong-aiheisia tasoja (viidakoita, mehiläisen pesiä, tulivuoria jne.) heidän seikkailessaan Kong Island-saarella. Muihin pelimoodeihin kuuluvat Battle-moodi (jossa taistellaan Kremling-loppuvastuksia vastaan), Challenge-moodi (jossa ratkaistaan Cranky Kongin kehittämiä puzzleja) ja Endurance-moodi (jossa pelaajan on kestettävä mukana mahdollisimman kauan aikaa). Moninpeli on luonnollisesti mukana linkkikaapelin välityksellä.

Kokonaisuutena, Donkey Kong Coconut Crackers tuskin tarjoaa kovinkaan paljon uutta puzzlepeligenreen, sen pitäisi kuitenkin tarjota jotain uutta lähinnä putoaviin tiiliskiviin nähden (tässähän putoilee niitä kookospähkinöitä) -- mainitsematta tietenkin suosittua Donkey Kong-lisenssiä, joka myy varmasti tätä peliä mukavia määriä. DK CC nähdään Euroopassa näillä näkymin Joulukuussa 2001.

Kirjaudu kommentoidaksesi