Luukku 1: Pelit, joita jäimme kaipaamaan vuonna 2010

1. luukku: Miksi <lisää peli tähän> ei tullut tänä vuonna!

Videopeliharrastajia erottaa konsolien, pelisarjojen, studioiden ja ohjaustapojen fanaattinen fanitus, mutta yhdestä asiasta voidaan kitistä kiltissä harmoniassa: pelien julkaisun siirtyminen ensi vuodelle riepoo aina. Ja rankasti. Eikä pelin ilmestymispäivää ole tarvinnut edes ilmoittaa. Riittää, että pelaajakunta on päättänyt uskoa pelin ilmestyvän jonain tiettynä ajankohtana.

On silkkaa kiittämättömyyttä valittaa julkaisuaikataulun lipsahtamisesta vuonna, jota monet pitävät yhtenä parhaista videopelien historiassa, mutta toisaalta valittaminen on ihmisen perusoikeus. Joten tulkaa vain tontut ikkunan taakse tekemään muistiinpanoja, nyt kitistään kunnolla!

Killzone 3

Siis mitä hiivattia: tänä vuonna ei räiskintäpelien harrastajaa juuri muistettu. Vaivaiset MAG, Battlefield Bad Company 2, Medal of Honor, Call of Duty Black Ops ja Halo: Reach. Noilla ja Blacklight Tango Downilla ja Section 8:llako tässä pitäisi tulla toimeen? Johan Killzone 2 julkaistiin puolitoista vuotta sitten, moottori on siis valmis. Mitä ne Hollannin pojat oikein nutaavat, kirjoittavat tarinaa?

Max Payne 3

Kun Rockstar osti oikeudet Max Payneen, se ilmeisesti osti myös oikeudet kehittää peliä hätäilemättä ja huolella. Projekti on kestänyt jo niin pitkään, että päähenkilöltä on lähtenyt tukka ja sarjan faneilta kiinnostus. Alun perin vuodelle 2009 ilmoitettu julkaisu on nyt jo saatu tyrkättyä ensi vuoden elokuulle. Vancouverissa voisivat vähitellen lakata paukuttamasta sitä bullet time -nappia ja yrittää tuottaa koodia reaaliajassa.

Test Drive Unlimited 2

Ataria ei joko kiire paina tai sitten loppuvuoden kilpailutilanne sai pupun pöksyyn. Joka tapauksessa tiimi hieroo viimeisimmän tiedon mukaan uutta saarta ja uudenlaista moninpeliään vuoden 2011 ensimmäiselle kvartaalille asti. Eden Studios saakin olla tarkkana, että ehtii taskuperuuttaa menopelinsä Gran Turismo 5:n ja Forza 4:n väliin.

Little Big Planet 2

Ensimmäinen Little Big Planet ei räjäyttänyt pankkia, mutta peliin tutustuneet pitivät sitä mainiona tasopompintana, jossa oli erinomainen kenttäeditori. Uusi Isopieniplaneetta ei tyydy vain tarjoamaan karttapakettia vanhalla moottorilla, vaan editori viritellään kolmanteen potenssiinsa. Mutta johan sitä betaa pääsi testaamaan. Ja julkaisua lupailtiin tälle vuodelle. Mikä olisikaan ollut kivempaa joulunviettoa kuin omien pelien rakentelu koko perheen voimin?

The Last Guardian

Japanialaiset sitten tykkäävät hinkata, säätää, ruuvata ja vääntää pelejään kunnes ne ovat täydellisiä tai vähän parempia. Huonona puolena on se, että ne eivät sitten valmistu koskaan. Team Icon uudella tuotoksella yritetään taas rikkoa Iisakin kirkon ennätystä rakentamisen kestoajasta. No okei, eihän The Last Guardiania koskaan ole luvattu tälle vuodelle, mutta ei tässä nyt mitään maailman laajinta autopeliä olla kehittämässä.

Playstation 3:n videovuokraamo

Yhden maailman isoimmista elokuvastudioista omistavan Sonyn tuntuu olevan käsittämättömän vaikeaa saada yhtä elokuvakauppaa rantautumaan pieneen Suomeen. Videovuokraamo verkossa on ollut tarjolla amerikkalaisille ja englantilaisille pleikkaristeille jo vuosia, mutta täällä joudutaan tyytymään johonkin nihkeään Mubiin. No, onhan sekin tietysti parempi kuin pelkkien jenkkitunnuksilla ladattujen elokuvatrailereiden vahtaaminen.

Duke Nukem Forever

Kaikkien myöhästymistarinoiden isä ja äiti. Sen jälkeen, kun sen ei pitänyt koskaan tulla, se lipsahtikin ensi vuodelle. Käsittämätön juonenkäänne historian koomisimmassa peli-sitcomissa. Jos joku joskus tekee elokuvan Duke Nukem Foreverin kehitysprojektista, se voi herättää vielä epäuskoisempia huoahduksia kuin legendaarisen Riot-E:n noususta ja tuhosta kertonut Riot On! (ei ole muuten katsottavissa Playstationin elokuvavuokraamosta Suomessa).

Jos Duke Nukem oikeasti lopulta pääsee kauppojen hyllylle asti, yksi aikakausi päättyy ja vääräleuat joutuvat keksimään jotain uuta länkytettävää. Voisiko ollakin niin, että kasarikovisparodian myöhästelystä irtoaa enemmän hupia kuin valmiista pelistä koskaan?

Tässä toimituksen valinnat. Mitä sinä jäit tänä vuonna kaipaamaan?

Seuraava luukku ->
Galleria: 

Kommentit

Itse en lukeudu näihin itkijöihin. Hyviä pelejä on jo pitkään ollut enemmän kuin on ehtinyt pelaamaan. Kyse on ollut pikemmiten siitä, mihin peliaikansa sijoittaa. Joulukalenterin ensimmäinen luukku meneekin vahvasti ironian puolelle, viimeistään Killzone 3:n kohdalla :D

Tämä vuosi on ollut yksi parhaista. Verkkopelaajalle on lyöty sellaista matskua ettei itkemisen aihetta juuri pitäisi löytyä. On kaikensorttista, perus fps:stä rts:n kautta kaahailuihin. Gran Turismo 5 saatiin kuin saatiikin vielä juhlistamaan upean pelivuoden päätöstä. Vielä tulee kuitenkin lisää.. Puuh, ähkyä jo ennen riisipuuroa.

Njoo, jotain mun tämän vuoden todellisesta ongelmasta kertoo se, että yksi eniten aikaa syöneistä peleistä oli Dragon Age: Origins. Little Big Planet on kesken, Dead Space on kesken, GTA IV on kesken, EndWaria tekisi mieli pelata ja sitten on vielä paljon pelejä, joita en ole (hetkellisen järkevyyspuuskan iskettyä) vielä hankkinut hyllyyn pölyä keräämään.

Yksikään noista myöhästymisistä ei siis aiheuta oikeaa kiukkua. Aikaa tässä tarvitaan, ei aikasyöppöjä.

Muutama virtuaalikyynel kyllä TDU2:n viivästymisen vuoksi vierähti mutta kieltämättä täälläkin aika kelpaisi pelejä enemmän. Tämän vuoden puolelle ehtineistä tosin hattua myös DS:n Golden Sun: Dark Dawnille. Sen tarkka julkaisupäivä oli pitkään pimennossa mutta tulihan se sieltä sentään. Vastahan siitä edellisestä osasta seitsemän vuotta onkin...

No love for KIRBY ?????

(vai oliko tämä tarkoitettu ps3-listaksi?)

Smirre: Ei ole tarkoitus olla PS3-lista, mutta ainakaan itse en edes muistanut Kirbyn myöhästyneen kun sitä on jenkkien toimesta jo kovasti hehkutettu. Mutta tosiaan, eipä Euroopassa päästy siitä vielä nauttimaan. Kerpeleen japanialaiset, eivät osaa edes pelejään julkaista ajallaan, puhumattakaan niistä videopalveluista.

Ihan kiitettävästi tänä vuonna noita pelejä tullut, mutta eniten jurppii juuri tuon videonvuokraamon uupuminen ja se että zunen pätkiin ei saa suomitekstejä.

Smirre: Ylläpito yhdessä mietti näitä myöhästyneitä pelejä, ja tuo Kirby lensi näemmä kaikkien tutkien alta. Mutta missään nimessä ei ole tarkoitus olla mikään PS3-keskeinen listaus, vaikka jryin kynästä teksti onkin lähtöisin.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi