Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Esikatselu: Skies of Arcadia

Alunperin Dreamcastille julkaistu Skies of Arcadia on nyt tulossa myös GameCubelle kiitos Segan päätöksen alkaa tehdä pelejä kaikille konsoleille. Kyseessä on roolipeli, jossa pelaaja ohjaa Vyse-nimistä ilmapiraattia. Mukanasi on myös luotettava kumppanisi Aika sekä mysteerinen Fina, joka on kaukaisesta maasta jota kukaan muu ei tunne. Paha Valuan Empire on lisäksi Finan perässä, koska hänellä on hallussaan jotain todella tärkeää. Valuanit etsivät lisäksi kuutta kuukristallia, joista jokainen sijaitsee eri maassa. Luvassa on siis varsin mielenkiintoinen seikkailu, ja mukana tulee olemaan lukuisia käänteitä sekä paljon vielä mainitsemattomia pelihahmoja, hyviä ja pahoja.

Tässä yhteenvetoa SoA:n pelihahmoista:

- Vyse: Nuori seikkailunhaluinen ilmapiraatti, joka unelmoi joskus olevansa oman aluksensa kapteeni.

- Aika: Reipas punatukkainen tyttö, joka on Vysen lähin ystävä.

- Fina: Mysteerinen kaunis nainen kaukaisesta maasta.

- Theodora: Julma Valuanin keisarikunnan diktaattori.

- Galcian: Valuanin keisarikunnan laivaston ylipäällikkö.

- Alfonso: Valuanin keisarikunnan laivaston 1. amiraali.

- Baltor: Piraatti, joka hyökkää lentoaluksiin ja varastaa niistä kaiken.

Seikkailun aikana pelaaja ohjaa ilma-alusta, ja kulkee sen avulla maasta toiseen estäen Valuanin keisarikunnan pahat aikeet. Kuten yleensä roolipeleissä, pelaajan vastaan heitetään lukuisia random battle-taisteluita, joiden avulla kehitetään omaa hahmoaan. Uusia taikoja, kokemuspisteitä, kuukiviä ja muita lisätavaroita on saatavilla taisteluista, ja mitä kovempi vihollinen on vastassa, sitä parempia palkintoja on pelaajalle luvassa. Ja jälleen kuten muissakin roolipeleissä, taistelut ovat vuoropohjaisia ja jatkuvat, kunnes toinen osapuoli ei enää pysty jatkamaan taistelua.

Viihdyttävä uudistus muihin roolipeleihin nähden on kuitenkin ns. "alustaistelut", jossa pelaaja taistelee omalla ilma-aluksellaan vihollisten vastaavia vastaan. Tämä tuo varsin mukavan lisänsä sinänsä varsin peruskaavalla pyörivään roolipeliin.

Pelaajan seikkaillessa pelimaailmassa hänellä on täysi vapaus mennä minne haluaa. Kaupungeissa ja muissa peliympäristöissä voi heilua ympäriinsä vapaasti ja siellä oleville muille ihmisille voi jutella mielensä mukaan. Luvassa on siis tälläkin osa-alueella kaikkea, mitä kunnon roolipelifani voi toivoa.

Skies of Arcadian GameCube-versio tulee ainakin näillä näkymin olemaan suora käännös Dreamcast-versiosta, eikä siihen todennäköisesti tule minkäänlaisia lisäyksiä DC-versioon nähden. Kaikki on siis grafiikkaa ja pelattavuutta myöden täysin identtistä näissä kahdessa versiossa. Segan konsolilla SoA:ta pelanneiden tuskin siis kannattaa Cube-version suuntaan katsella, mutta meille muille luvassa taattua nannaa.

Kiteytettynä, Skies of Arcadia näyttää olevan erittäin tervetullut lisä toistaiseksi roolipelien puutteesta kärsivän GameCuben pelikirjastoon. Tämä jo Dreamcastilla ihastuttanut peli tulee varmasti tekemään saman GC:llä, joten odotettavissa on kunnollinen seikkailu, jota jäädään odottamaan varmasti innolla.

Kirjaudu kommentoidaksesi