Esikatselu: Simpsons Road Rage

Simpsonin perhe ja muutkin Springfieldin asukit ovat tulleet tutuiksi jo vuosikymmenen ajan televisioruuduissa. Aiheesta on julkaistu videopelejä tasaiseen tahtiin, mutta mitään uutta ne eivät ole tuoneet pelihyllyihin. Electronic Artsin Simpsons Road Ragen esikuvia ei tarvitse kauan miettiä, peli-idea kun on pitkälti Dreamcast-hitti Crazy Taxista tuttu. Homer Simpsonin työnantaja ja kaupungin pahin pohatta Montgomery Burns on ahneuksissaan ottanut paikallisen bussiliikenteen haltuunsa. Pelastautuakseen korkeilta lipunhinnoilta pyrkivät urhoolliset kansalaiset tienaamaan rahat bussien takaisinostamiseen ajoissa toimimalla taksikuskeina.

Ja koska kiirettä pitää, liikennesäännöt ovat lähinnä vitsi. Tietä ei pahemmin ehdi katsomaan vaan eteneminen käy vaikkapa nurmikon yli ajamalla taikka aitojen läpi rynnimällä. Pelialueet, joita on kaikkiaan kuusi, ovat mallinnettu piirrossarjasta tutusta Springfieldin kaupungista ja EA lupaakin niiden sisältävän yli 100 tuttua maamerkkiä. Niin Simpsonien kotitalo Evergreen Terracella kuin Moen kapakka ja ydinvoimalakin vilahtavat taustalla pelaajan kaahatessa taksillaan asiakkaita paikasta toiseen. Tv-sarjan tutuimmat naamat ovat mukana ajoneuvoineen. Esimerkiksi Bartin kyydissä pääsee tämänmäkiautolla ja Otto ottaa hyödyn irti koulubussista. Autot kärsivät matkan varrella vahinkoa, etenkin kun ajoreittejä on maustettu hypyillä. Asiakaskunta koostuu useammasta hahmosta kuten meksikolainen mehiläismies ja tietenkin itse johtaja Burnskin kuuluu henkilögalleriaan. Niin kuskien kuin kuskattavienkin äänet ovat tietenkin peräisin Simpsons-sarjasta.

Pelin edetessä avautuu mahdollisuus valita useammasta pelihahmosta ja kentät ovat täynnä salaisuuksia. Myös kaverin kanssa pääsee kilvoittelemaan kaupunkilaisten suosiosta ja pelaamisesta luvataan kiivasta, kun pelaajat repivät asiakkaita toisen taksista omaansa. Kaksinpeli on mahdollista jaetulla ruudulla. Voittaja on nopeimmin tietyn rahamäärän kerännyt kaasujalka. Simpsons Road Rage vaikuttaa näyttävältä kolikkopelikaahailulta säilyttäen kuitenkin televisiosta tutun visuaalisen ilmeen.

Se, löytyykö pelistä tarpeeksi syvyyttä ja sisältöä pidempiaikaiseen peli-iloon, selviää vasta kun levy on GameCubessa ja ohjain kädessä. Ensisijalla pelissä pärjäämisessä on nopeus, sillä kello tuntuu tikittävän ruudussa useimmissa tehtävissä. Menestyksen mittarina on tietenkin tienattu käteinen. Pelimoodeista sunnuntaiajelu tarjoaa mahdollisuuden kiireettömään kaupungin tutkimiseen ilman aikarajoituksia. EA on pitänyt yhteydet kunnossa useampaan yhteistyökumppaniin, joten Simpsons Road Rage nähdään GameCuben lisäksi Xboxilla ja PlayStation 2:lla. Versiot ovat tuttuun tapaan mahdollisimman samankaltaisia. Pohjois-Amerikassa pelin pitäisi jo löytyä kaupoista, joten Euroopankaan julkaisuajankohta ei varmasti ole kaukana kunhan itse pelikone saadaan markkinoille.

Ruutukaappauksia:Kirjaudu kommentoidaksesi