Esikatselu: Animal Forest +

7.4.2002:

Animal Forest + on nyt nimenä historiaa, sillä Nintendo on vahvistanut todellakin tuovansa pelin länsimaisille markkinoille uuden nimen, Animal Crossing, alla. Pelin käännöksessä kuitenkin kestää kauan, koska mukana on Nintendon itsensä mukaan yli kolme kertaa enemmän tekstiä kuin keskivertoroolipelissä. Kääntäjillä tulee todellakin olemaan tekemistä, mikäli he aikovat kääntää Animal Crossingin valmiiksi tämän Syksyn Yhdysvaltojen julkaisuun.

Kuten allaolevassa tämän esikatsauksen ensimmäisessä osassa mainitaankin, AC käyttää hyväksi GameCuben sisäistä kelloa simuloiden pelin sisäisen maailman elämää 365 päivää vuodessa, seitsemän päivää viikossa ja 24 tuntia päivässä. Heti seikkailun alussa pelaaja saapuu junalla kaupunkiin, jonka hän voi nimetä mieleisekseen. Jokainen kaupunki luodaan satunnaisgeneraattorilla, joten kaikki pelisessiot tulevat todellakin olemaan erilaisia. Lisäksi asuinalueet voivat muuttua viikkojen, kuukausien tai jopa vuosien kuluessa uusien talojen, siltojen tai muun tarvittavan rakentamisen myötä. Alussa pelaaja valitsee myös oman eläimensä sukupuolen ja nimen, jonka jälkeen seikkailu voi toden teolla alkaa. Muut eläimet antavat sinulle aluksi asuttavaksi pienen talon, joka pitää maksaa takaisin tekemällä töitä. Ajan edetessä talo myös kirjaimellisesti kasvaa kokonsa puolesta, jolloin koon mukaan tulee lisää maksettavaa. Oman talon voi tietenkin myös sisustaa itse haluamillaan kalusteilla, joita voi joko saada lahjaksi, ostaa erityisestä kaupasta tai löytää kaatopaikalta. Reaaliaikainen kello käy jatkuvasti, joten jos esimerkiksi päätät pelata Animal Crossingia keskellä yötä tosielämässä, AC:n maailmassa on myös yö ja sen asukkaat ovat kaikki nukkumassa. Vastaavaa realismia ei ole koskaan aiemmin nähty missään videopelissä tätä ennen.

Kyseessä on siis hyvin hidastempoinen ja rauhallinen pelikokemus. Pelaaja astustelee kylässä ja viettää eräänlaista virtuaalielämää. Minkäänlaisia "tehtäviä" tai vastaavia ei missään vaiheessa tule eteen, vaan pelaajaa rohkaistaan tutkimaan elinympäristöään ja samaistumaan pelaamaansa hahmoon. Samanaikaisesti neljä pelaajaa voi asustaa samassa kylässä yhtä aikaa ja muistikortille tallentamisen jälkeen voit myös vierailla hahmollasi kavereiden kylissä, joita he ovat tallentaneet omille muistikorteilleen.

Tekemisen puutteeseen peli ei Nintendon itsensä mukaan tule kaatumaan: tylsältä kuulostavan töissä käymisen lisäksi pelaaja voi esimerkiksi kuunnella musiikkia, kaivaa esiin aarteita, ostaa vaatteita, tehdä uusia ystäviä, lähettää ja saada kirjeitä tai kortteja, laittaa ilmoituksia kaupungin viralliselle ilmoitustaululle, mennä juhliin, tehdä oman puutarhan, kerätä hyönteisiä tai vaikkapa pelata lottoa, josta voi voittaa hienoja palkintoja. Mahdollisuuksia on siis todella paljon ja pelaajan itsensä tehtävänä on valita omat tekemisensä. Lisäbonuksena on myös tietysti mahdollisuus pelata vanhoja NES-klassikkoja pelin sisäisinä minipeleinä.

Lisäksi Dolby Surround Sound on käytössä ja vain Game Boy Advancella saatavia minipelejä on pelattavina. Tekijät lupaavat myös lisätä Yhdysvaltojen versioon uusia kalusteita ja vaatteita sekä erityisiä Amerikkalaisia juhlapyhiä. Kun peli saadaan Eurooppaan, niin vastaavia lisäyksiä kannattaa myös odottaa muutamia.

--

14.1.2002:

Nintendo 64:lle julkaistu Animal Forest (saatavilla vain Japanissa) oli yksi kaikkien aikojen oudoimmista ja omaperäisimmistä Nintendon tekemistä peleistä. Kyseessä on Shigeru Miyamoton itsensä ideoima kommunikaatiopeli, joka luottaa pelaajan kanssakäymiseen pelimaailman kanssa ja interaktiivisuuteen ympäristön muuttuessa. E3 2001-messuilla Nintendo ilmoitti tuovansa Animal Forestin GameCubelle Animal Forest +-nimen alla. Tätä kirjoitettaessa AF+ on jo julkaistu Japanin markkinoille suhteellisen hyvään vastaanottoon, mutta Yhdysvaltojen ja Euroopan julkaisu odottaa yhä itseään. Nintendo on kuitenkin sanonut tuovansa pelin myös länsimaisille markkinoille ennemmin tai myöhemmin.

Animal Forest + tarjoaa todella suuren annoksen uusia ideoita. Ensinnäkin, se käyttää GameCuben sisäistä kelloa muuttaen pelimaailmaa sen mukaan. Talvi, Kevät, Kesä ja Syksy ovat vuodenajoista mukana ja ympäristöt AF:ssä riippuvat täysin siitä, mihin vuodenaikaan tosimaailmassa pelaaja päättää Nintendon uutta peliä testailla. Joulukuussa pelimaailmassa palavat siis jouluvalot ja Syksyllä lehdet tippuvat puista. Toinen innovaatio on paljon puhuttu yhdistyminen Game Boy Advancen kanssa. Yhdistämällä Animal Forestin GBA:han erityisen kaapelin välityksellä, pelaaja voi vaihtaa dataa sekä minipelejä helposti ja vaivattomasti.

Aloitetaanpa kuitenkin täysin alusta. Heti seikkailun alkaessa, pelaaja nimeää oman pelihahmonsa, asettaa aloituspäivän, nimeää kaupunkinsa ja saapuu Animal Forestiin aloittamaan uuden elämänsä. Pelaaja elää kaupungissaan ja voi valita vapaasti tekemisiään. Tavoitteena on kuitenkin muodostaa ystävyyssuhteita muiden ympäristössä asustavien eläimien kanssa (kyllä, pelaaja itsekin ohjaa eläintä) ja päästä ns. "virtuaalielämässä" eteenpäin. Pelaajan täytyy jopa hankkia töitä voidakseen maksaa asuntonsa ja luomaan omaa sosiaalista elämäänsä. Keskustelua löytyy todella paljon ja kaikki juttelu tapahtuu tekstipohjaisena vuoropuheluna. Pelaajalle annetaan lukuisia eri vastausvaihtoehtoja tietokone-ohjattujen hehmojen esittämiin kysymyksiin ja pelin eteneminen riippuu täysin pelaajan vastauksen perusteella. Vaikka kaikki tämä ei välttämättä kuulostakaan niin mielenkiintoiselta, ensimmäisten kommenttien mukaan Animal Forest on erittäin viihdyttävä ja omaperäinen sekä addiktiivinen pelikokemus, johon uppoaa helposti tunteja ja taas tunteja.

Edellämainittu oli tietenkin vain alkua, sillä mahdollisuudet ovat todellakin tässä pelissä rajattomat. Hankkimasi työn avulla pystyt ostamaan itsellesi uusia vaatteita, huonekaluja ja voit jopa ruokkia asuntosi mahdollista lemmikkiä. Jos et halua työskennellä, voit harrastaa esimerkiksi kalastusta tai kuunnella musiikkia. Peli on täynnä erilaisia tavaroita, kuten kirves, vasara, lapio jne.

Myös klassisten videopelien ystävät tulevat viihtymään enemmän kuin hyvin Animal Forestin parissa, sillä Nintendo on laittanut pakettiin myös lukuisia legendaarisia ja klassisisia NES-pelejä, joita voi voittaa pelin edetessä. Näihin 8-bittisiin klassikoihin kuuluvat Donkey Kong, Donkey Kong Jr. Math, Donkey Kong 3, Tennis, Baseball, Ice Climber, Pinball, Golf, Clu Clu Land ja Balloon Fight. Kaikki näistä peleistä ovat suoria käännöksiä esikuvistaan ja tekijät lupaavat, että ne tulevat taatusti viihdyttämään kaikkia retropelien ystäviä.

Samanaikainen nelinpeli on myös Nintendon mukaan luvassa. Vielä en ainakaan itse tiedä, miten tämä käytännössä toimii, mutta tarjolla on mm. kalastusta ja työskentelyä ystävien kesken. Jos sinulla on hallussasi toinen muistikortti, voit myös siirtää oman itse luomasi hahmon ystävän luomaan pelimaailmaan ja jatkaa seikkailua siellä. Toki ystäväsi hahmo voi siirtyä myös sinun AF-maailmaasi asumaan.

Animal Forest on jättimäinen peli, ja se vie kokonaisen muistikortin tallentamiseen, mutta juuri tästä syystä Nintendo on ainakin Japanissa pakannut peliin mukaan erityisen AF-muistikortin, jonne kaikki tallentaminen tapahtuu. Tätä kirjoitettaessa ei ole vielä tiedossa, tuleeko pelin länsimaiseen julkaisuun vastaavia järjestelyjä.

Animal Forest + on kaikkiaan ehdottomasti odottamisen arvoinen peli kaikille GameCuben omistajille. Lukemieni raporttien mukaan kyseessä on juuri sitä omaperäisyyttä, mitä peliteollisuus tarvitsee pelintekijöiden ideoiden loppuessa. Ainakin henkilökohtaisesti odotan tältä peliltä todella paljon.

Ruutukaappauksia:

Kirjaudu kommentoidaksesi