Fan Fiction: Konsolien Sota

Tämä on Nintendo Finlandin oma hauska pikku fanfic Konsoleiden Sota, joka on täysin allekirjoittaneen mielikuvituksen tuotetta ja mukana on myös aika lailla viittauksia videopelimaailmaan. Juttu on jaettu osiin, joihin pääset käsiksi klikkaamalla allaolevia linkkejä.

Tarina on nyt viimeistelty ja kokonaisuus sisältää kaikkiaan kymmenen osaa.


Osat I-VI | Seuraava >


Luku I


Kaukaisessa Hyrulen Kuningaskunnassa vallitsee rauha. Hyrulea hallitsee lempeä, mutta tarvittaessa myös tiukka kuningas JoreW yhdessä uskollisten ritariensa Designedin, Shabanin ja Luckymanin kanssa. Jokainen ritareista on vannonut pyhän PlayStation-valan, ja he vannovat Sonyn nimeen.


"On olemassa vain yksi todellinen jumala: PlayStation!", huudahtaa JoreW äänensävyllä, joka tärisyttää koko valtakuntaa. Uskolliset ritarit nyökyttelevät vieressä.


Tätä harmoniaa on jatkunut jo pitkälti yli sata vuotta, mutta kaukana Death Mountain-vuorella on kehittymässä uusi pahuus. Pahat Keisarit Griever, EsaMakija sekä Slaisser ovat suunnittelemassa Hyrulen valloitusta, jolloin koko maailma saatettaisiin pahojen Nintendo- ja Microsoft-Jumalien vallan alle. Tähän tarkoitukseen he ovat luoneet tappoaseen, jota on kehitetty syvällä kuolonvuoren uumenissa vuosikymmeniä. Tämä ase on XCube, tuomionpäivän pelikonsoli, joka murskaa kaiken tieltään.


Kehittäessään tätä kammottavaa asetta pahat Keisarit eivät kuitenkaan ole huomanneet, että heidän toimiaan on vakoiltu jatkuvasti. Legendaarisen Sega-klaanin viimeinen jälkeläinen Loketus on tarkastellut taustalta Slaisserin, Grieverin ja EsaMakijan toimia ja on päättänyt estää heidän katalat suunnitelmansa.


"Minun on tehtävä jotain," lausahtaa Loketus itsekseen oudolla Tamperelaisella murteella ja hyppää uskollisen Dreamcast-ratsunsa selkään ratsastaen Hyrulen Kuningaskunnan linnaan, jossa JoreW pitää majaansa.


Sisällä linnassa JoreW istuu PlayStation 2-valtaistuimellaan ja katselee erikoisvalmisteisesta Sonyikkunastaan valtakuntaansa. Yhtäkkiä Loketus ryntää sisään ja keskeyttää JoreW:n tekemiset.


"Kuinka julkeat tulla tänne sen Dreamcast-sotkun jälkeen? Yritit sotia meitä PSX-miehiä vastaan, mutta hävisit! Ole hyvä ja poistu tai käsken henkivartijaani XShavaa heittämään sinut pihalle!", huudahtaa hallitsija JoreW.


"Mutta olen nähnyt jotain kammottavaa," karjaisee Loketus. "Ikivanha Nemesis-oraakkelin ennustus on toteutumassa!"


JoreW on pudota PS2-valtaistuimeltaan. "Et kai vain tarkoita...?"


"Kyllä tarkoitan," vastaa Loketus.


Noin 5.72812214513532 mikrosekuntin kuluttua hallitsija on kutsunut jo uskolliset PSX-ritarinsa sekä muut hieman vähäpätöisemmät ritarit hätäkokoukseen Hyrulen linnan kellariin pyöreän pöydän ääreen. JoreW selostaa kriittisen tilanteen ja kertomus aiheuttaa näkyvää hämmennystä ritarien keskuudessa.


"Mutta eikö tämä tarkoita sitä, että jonkun meistä on taisteltava Death Mountainin kansaa vastaan?", kysyy lihaksikas badass-ritari Vahe.


Juzami purskahtaa itkuun ja sanoo: "Mutta... mutta.. me olemme tuhon omat!"


"Hiljaa!", huutaa JoreW. "Nyt on asia niin, että kokoamme kymmenen ritarin legenda-armeijan ja lähdemme teurastamaan Death Mountainin kieroilijat!"


"Miksi kymmenen miehen armeija?", kysyy Riipinen.


"Koska se oli ensimmäinen luku joka minulla tuli mieleen," tuhahtaa JoreW.


Näin käy. Muodostetaan kymmenen eliittiritarin armeija "rehellisen" arvonnan tuloksena. Näiden henkilöiden käsissä Hyrulen kohtalo on:


-- 1. Leo Stenbuck: Taitava miekkamies, joka on vannonut uskollisuutta PlayStation-jumalalle jo hyvin pitkään. 2. Designed: JoreW:n ykkösmies, joka johtaa ritariryhmää. Käyttää aseenaan järeää sinkoa, joka dessun omien sanojen mukaan on erinomainen, koska "se ei osaa whinettää teknisistä asioista." 3. Shaban: Nuori, mutta silti äärimmäisen kokenut ritari, jolla on aseenaan tavallinen pistooli, jossa on luonnollisesti loputtomat ammukset. 4. Luckyman: Uskollisin PlayStation-ritari, joka on todellinen monitoimimies. Ei omista mitään erityistä asetta, mutta omaa omien sanojensa mukaan "kyvyn toimia kuin Ihmemies MacGyver". 5. XShava: Kokenein kymmenestä ritarista. On haavoittunut useissa taisteluissa, mutta jaksaa yhä jatkaa. Aseenaan XShava käyttää tappavaa laserkynää. 6. Lastsoul: Mysteerinen maagikko, josta ei paljon tiedetä. Käyttää aseenaan kynää, joka osaa ampua salamoita jostain kumman syystä. 7. ZeifeR: Joukon tappokone, jolla on aseenaan automaattisesti lataava loppumattomilla panoksilla varustettu ylitehokas jenkkikonekivääri, joka on taatusti hyödyksi tiukassa paikassa. 8. Mpdman: Kynä on miekkaa mahtavampi, joten siksi Mpdman on mukana porukassa. 9. Grand Alf: Uskollinen ritari, joka vannoo tietävänsä kaikein Final Fantasy-roolipelisarjasta. Käyttää aseenaan tehokasta seitsemästi laukeavaa PP7-pistoolia. 10. Reappear: Tietäjä, joka pystyy tarvittaessa taikomaan itsensä näkymättömäksi. Pystyy myös kontrolloimaan heikkojen ihmisten mieliä ajatuksen voimalla. --


Luku II


Näiden ritarien miettiessä omaa rooliansa joukossa, Kuolemanvuoren syvimmässä onkalossa pahat Keisarit ovat saaneet jo tietoonsa Hyrulen nykyisten hallitsijoiden suunnitelmat kiitos kaapelikanavien, joista tuntuu tulevan melkein mitä tahansa nyky päivänä. Eräältä nimeltämämainitsemattomalta kanavalta tuli nimittäin "yksinoikeudella suora lähetys JoreW:n kriisikokouksesta!" tai ainakin niin ohjelmaesitteessä sanottiin.


"Muahahahahahahahahahahahhaaaaaaaaa," naurahtaa Griever ja silittää lemmikkilintuaan mahakasta. "Heillä ei tule olemaan MINKÄÄNLAISIA mahdollisuuksia pahuutta vastaan... MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAA!"


EsaMakija haroo pitkää liki nilkkoihin asti ulottuvaa olematonta partaansa ja katsahtaa kohti Slaisseria.


"Meidän on aika saattaa suunnitelma alkuun. Anna käsky ja lähetän Halo-tappodroidin matkaan," sanoo Esa ja mulkoilee samalla Grieveriä, jolla tuntuu olevan hauskaa lintunsa kanssa.


"Meidän on pelattava varman päälle.. Halo-tappodroidi ei ehkä riitä," sanoo ylikeisari Slaisser. "Lähetetään varmuuden vuoksi kaikki kolme droidia!"


"MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHHAAAAAAAAAAAAA," naurahtaa Griever.


"Tehdään niin," toteaa EsaMakija ja poistuu paikalta.


Samalla kymmenen ritaria ovat visaisen tehtävän edessä seisoessaan Hyrulen linnan edessä edessä sijaitsevalla jättimäisellä aukealla nimeltä Hyrule Field. He eivät nimittäin tiedä, missä Kuoleman Vuori sijaitsee, eikä kukaan ole kertonut sitä heille (lisäksi he ovat niin tyhmiä, että eivät osaa päätellä sitä itse). Yhtäkkiä Leo Stenbuck saa loistavan idean.


"Minä keksin! Jospa mentäisiin tapaamaan Hylia-järven oraakkelia, joka tietää vastaukset kaikkiin kysymyksiin!"


"Muuten hyvä idea, mutta oraakkeli on jo kuollut," sanoo Lastsoul ja katselee kaukaisuuteen.


"... Mistäs sinä sen tiedät?", kysyy Leo Stenbuck.


"Koska... koska... ....", mutisee Lastsoul ja muut päättävät jättää hänet rauhaan.


ZeifeR keskeyttää jutustelun huomaamalla, että he seisovat noin kolmen metrin levyisen kyltin edessä, johon on kätevästi sijoiteltu kaikki tämän tarinan alueet ja niiden saavuttamiseksi tarvittavat ohjeet.


"Meidän täytyy mennä kohti Kuolontemppeliä, jos haluamme Kuolemanvuorelle.. aika järkeenkäypää, itseasiassa.", sanoo Shaban.


Kun ritariryhmä saapuu Kuolontemppelille, jättimäisen salama välähtää ja sokaisee heidät. Samassa peliruudulle ilmestyy teksti, jonka lausuu erittäin huonosti dubattu ääni: "Tämä on matkanne pää.. MUAHAHAHAHAHAAAA!"


(arvasitte varmaan, että kyseessä on Griever)


Samassa kolme tappodroidia, Halo, Luigi ja Oddworld, ilmestyvät kuin tyhjästä ja yllättävät kymmenen ritaria. Halo laukaisee sankariryhmäämme kohti valtavan tulipalloa etäisesti muistuttavan pikselimöhkäleen, jonka vangiksi jää kolme ritaria, Shaban, Reappear ja Grand Alf. Samassa valtava välähdys sokaisee jälleen kaikki ja kun ilma selkenee, seitsemän jäljelläolevaa ritaria havaitsevat olevansa sisällä Kuoleman Temppelissä. Tarkemman tarkastelun jälkeen he huomaavat olevansa valtavan uhkaavalta näyttävän Xboxin edessä. Samassa Xbox käy hurisemaan äänekkäästi ja alkaa liikkumaan kohti ritariryhmää.


"Meidän on pakko hoidella se, tai se murskaa meidät seinää vasten!", huutaa Designed ryhmän samalla peräytyessä kohti läheistä jyvevältä näyttävää kiviseinää.


"Minulla on parempi ratkaisu," toteaa Mpdman ja astuu kiviseinän eteen. "Katsokaapa tätä!"


Mpdman lyö melko voimattomalta näyttävällä nyrkiniskulla seinää, joka kaatuu kovaäänisesti. Kyseessä oli nimittäin pahvista tehty Microsoftin sponsoroima lavasteseinä, joita Bill Gatesin omistama yhtiö on joutunut ostamaan, koska heillä ei ole enää varaa oikeisiin seiniin Xboxin tuottaessa niin paljon tappiota.


"Melko hyvin päätelty," lausahtaa XShava. "Toki MINÄ olisin keksinyt sen hetken päästä itsekin."


Nyt seitsemän sankarin ryhmämme on huoneessa, joka muistuttaa hyvin paljon Super Mario 64:n ensimmäistä rataa tuttuja rallatusmusiikkeja ja vihollisia myöten.


"Tämä alkaa mennä liian oudoksi," sanoo Luckyman. "En ole ikinä ennen nähnyt Nintendo-peliä sisältä. Tämä on vielä kauheampaa kuin osasin kuvitella."


Designed jatkaa: "Ja pahaksi onneksi tämä ei näytä pelkältä kulissilta äskeisen seinän tavoin!"


Jälleen kerran huonosti Suomeksi dubattu ääni katkaisee ryhmän jutustelun. Ilkeältä kuulostava ääni rikkoo rauhan:


"En ole ikinä nähnyt noin naurettavaa taisteluryhmää! Jopa Griever vangitsi osan teistä helposti tappodroidien avulla. Nyt on minun vuoroni nöyryyttää teitä!", uhoaa taustalla pysyttelevä EsaMakija.


Taustamusiikki muuttuu äkillisesti hyvin uhkaavasti ja jostain kaukaisuudesta kuuluu voimakkaita askelia.. askeleet lähestyvät hetki hetkeltä..


Luku III


Ritariryhmä jähmettyy paikoilleen, kun he huomaavat, että heillä on vastassaan GIGANTTINEN Yoshi-dinosaurus!


Luckyman jatkaa anti-Nintendolinjalla ja huudahtaa: "Voi ei, he yrittävät tappaa meidät söpöilyllä!"


"Mielestäni asenteesi Nintendoa kohtaan on halventavaa," vastaa designed. Seuraa pitkä hiljaisuus muiden ritarien tuijottaessa johtajaansa halveksuvasti.


Kaukana Hyrulessa JoreW katselee kristallipallostaan tapahtumien kulkua. Kätevästä Sony-merkkisestä kristallipallosta näkee sekä menneisyyden, nykyisyyden että tulevaisuuden, vaan myös uusimmat urheilutulokset Oulun Kärppien lätkämatseista sekä pelien läpipeluuohjeet, joita rehellinen johtajamme ei tietenkään tunnusta itse käyttävänsä. Joka tapauksessa, JoreW huomaa, että ritariryhmämme on joutumassa ultrasöpön Yoshin murskaamaksi ja hänen on tehtävä välittömästi jotain tämän estämiseksi. Kuninkaamme lausuukin siksi taikasanat ja tästä seuraa erittäin huonolla motion capturella toteutettu selvästi Midwayn tekemä välianimaatio, jossa giganttinen dino muuttuu pikkuriikkiseksi PlayStation-ohjaimeksi.


Hämmästyneet ritarit huutavat yhteen ääneen riemusta, mutta kuten aina kaikkein riemukkaimmissa tilanteissa, riemun keskeyttää uskomaton pahuus... uskomaton pahuus.. uiskomaton pahuus.. surullisen urkumusiikin saattelemana seitsemän ritarin eteen astelee nimittäin Slaisserin, EsaMakijan ja Grieverin jälkeen suurin pahuus, Lavos-robotti, tuo pahuuden lähettiläs, joka on selvästi aikeissa antaa ritariryhmälle kickbannit!


"Beep Beep!", sanoo Lavos.


"Voi ei! Me kuolemme!", karjaisee ZeifeR huomatessaan, että hänen ylitehokkaan jenkkikonekiväärinsä luodit vain kimpoilevat Lavoksen metallisesta kehosta.


"Eikö kukaan täällä osaa tehdä mitään itse?", kysyy designed ivallisella äänellä ja kävelee rauhallisesti kohti robottia, irrottaa sen jalasta mutterin, jonka seurauksena Lavos kaatuu tömisten maahan tuhoten samalla kaikki mikropiirinsä.


"Beep Beep!", ulisee Lavos viimeisillä voimillaan ja joutuu nyt kokemaan ikuisen rebootin.


Näin sankariryhmämme on selvinnyt jälleen yhdestä kiperästä tilanteesta. Seuraavaksi heillä on edessään loputtomilta näyttävät rappuset, jotka näyttävät vievän Kuolontemppelin huipulle.


"Emme tule ikinä selviämään noista portaista nääntymättä nälkään," sanoo Lastsoul epätoivoisen oloisena.


"Mitä jos käyttäisimme tätä hissiä?", sanoo XShava osoittaen sormella hissiä, jonka yläpuolella lukee "Sponsored by IBM".


Näin ritariryhmämme astuu kaikki ylisuureen IBM-hissiin (joka ei monista veikkailuista huolimatta tiltannut, kuten IBM-masiinoilla on tapana) ja huristelee suoraan ylimpään kerrokseen, joka on tässä tapauksessa kerros numero 150. Hissin pysähtyessä ritarien eteen avautuu jättimäinen sali, joka tuntuu olevan jonkinlainen kokoontumispaikka.


Jostain läheltä kuuluu salaperäistä naurua: "Muaahhahahahahahhahahahhahaha! Ritarit ovat varmaankin jo nyt tuhon omat Lavos-robotin edessä!"


"Arvaa uudestaan!", huudahtaa Lastsoul ja astuu esille suoraan Slaisserin, Grieverin ja EsaMakijan eteen. Muu ryhmä seuraa luonnollisesti nopeasti perässä.


"Teitte suuren virheen tullessanne tänne," sanoo Slaisser erittäin huonolla Suomenkielellä (jonka huonous johtuu tekijöiden laiskuudesta optimointiosastolla). Slaisserin käsi ojentuu kohti läheistä punaista nappulaa, jossa lukee "Xbox". Pikaisen nappulanpainalluksen jälkeen Slaisserin, EsaMakijan ja Grieverin alla oleva lattia alkaa nousemaan ja pahat Keisarit pääsevät pakenemaan tätä kautta. Ritarit nimittäin huomaavat, että lattian alta nousi iso Xbox, jonka päällä pahikset pääsivät pakenemaan vaivattomasti.


Samalla ritariryhmän alla oleva lattia muuttuu liukuradaksi, jonka johdosta sankarimme liukuvat pieneen huoneeseen. Pikaisen tarkastelun jälkeen he huomaavat olevansa jättimäisten valonheittimien tarkastelun kohteena. Valokeilat hohtavat neonvihreinä, joten tästä voidaan päätellä, että ritarit ovat surullisenkuuluissa Xbox Secret Roomissa, jonne kaikki hyväuskoiset houkutellaan ja vangitaan loppuelämäkseen.


"Miten ihmeessä me nyt tästä selviämme?", kysyy yhä epätoivoisemmaksi muuttuva Lastsoul. Ilme designedin kasvoilla alkaa jälleen tuskastua.


Samassa vihreän neonvalon keskeltä astuu esiin tummanpuhuva hahmo, joka sanoo: "Hei, minä olen Code ja te olette nyt MINUN vankejani."


XShava näyttää epäuskoiselta. "Et kai sinä ole se sama Code, josta legendat kertovat?? Olitko sinä entisen Dreamcast-armeijan suuri johtaja, joka loikkasi XCube-leiriin aiheuttaen Sega-valtiolle sen suuret tappiot?"


"Minä en seiso tässä kuuntelemassa luokkauksianne! Hifimies, murskaa heidät!"


Samalla hetkellä Coden viereen astelee legendaarinen pimeissä luolastoissa vankina pidetty Hifimies, jonka silmät kiiltävät vihreinä.


"Voi ei! Ette kai ole saanut Hifimiestä XCube-leiriin?!", ulvoo designed epäuskoisena.


"Heh heh heh... tämä on matkanne pää," toteaa Code pirullisella äänellä ja jatkaa. "Hifimies, hoida homma loppuun!"


Code poistuu Xbox Secret Roomista ja lukitsee huoneen lukitsevan puuoven kolmella eri avaimella. Ritariryhmämme näyttää pelokkaalta, mutta ei kuitenkaan uskottavan pelokkaalta, koska tämän tarinan Emotion Engine ei ole vielä optimoitu 128-bittisen konsolisukupolven tasolle sopivaksi...


Hifimies lähestyy ritariryhmää ja...


Luku IV


... pysähtyy juuri ennen kuin ritariryhmä olisi kohdannut luojansa.


"En voi tehdä tätä. Kaikkihan tietävät, että Microsoft on sanonut Xboxsin prosessorin perustuvan Pentium 3 tekniikkaan, joten sen teho on parhaimmillaankin vain Pentium 3 733Mhz luokkaa eli melko vaatimaton. Tästä syystä minun on pakko pysyä edelleen PlayStation-leirissä."


Tämän sanottuaan koko ritariryhmä ja Hifimies pyörtyvät äkillisesti kirkkaan salaman sokaisemana. Kun he heräävät, he ovat jättimäisessä salissa sidottuina.


"Shaban! Reappear! Grand Alf! Tekin olette täällä!", huutaa Reappear selvittyään tokkurastaan ja huomattuaan, että tarinan jossain vaiheessa kadotetut kumppanit ovat sidottuina heidän vieressään. "Mutta missä on Lastsoul?"


"Minä olen täällä," toteaa ääni heidän edessään. "Olen nimittäin tajunnut, että XCube-leiri tulee voittamaan tämän taistelun ja siksi olenkin valinnut oikean puolen. Hah hah haa!"


Ritarit hämmästyvät Emotion Engine 2.0:n (updated edition) tehon saattelemana huomatessaan Lastsoulin olevan katala petturi.


"Heh heh heh...," nauraa Lastsoul ja painaa kädessään olevaa Virtual Boy-pelikonsolin ohjaimen ainutta nappulaa.


"Voi ei! Virtual Boyn ohjain! On yleisesti tiedossa, että Nintendo muutti VB:n floppaamisen jälkeen ohjaimen sellaiseen muotoon, että siinä vain yksi nappula: DELETE!", huutaa designed. Muut ritarit katselevat dessua jälleen halveksuvasti hänen Nintendo-tietonsa ollessa odotettua suurempia.


Hämmästys katkeaa kuitenkin nopeasti, kun kaikki muut, paitsi kolme ritaria deletoituvat tästä tarinasta. Jäljellä ovat enää miehet, joiden PlayStation-sydämet ovat uskollisimpia: Luckyman, Shaban ja Leo Stenbuck.


"Hemmetin sekundatuotteet! Nintendo ei ikinä osannutkaan tehdä mitään kunnolla loppuun asti!", karjuu Lastsoul huomatessaan, että ei onnistunutkaan tuhoamaan kaikkia ritareita. Hän heittää Virtual Boy-ohjaimen syrjään ja jatkaa: "Nyt minun on tuhottava teidät laserkynälläni!"


Juuri ennen kuin Lastsoulin kynä olisi tehnyt selvää jälkeä kolmesta urheasta ritarista, kuuluu läheltä miehekäs ääni: "Lastsoul! Loppusi on koittanut!"


"Se on Guardian Viper, PS2FIN-keskustelufoorumin sielu!", Shaban huutaa iloisena!


Guardian Viper tekee salamannopeasti selvää jälkeä Lastsoulista Bullet Time-efektin saattelemana (jonka mukanaolo tässä tarinassa johtuu The Matrix-pelien tulosta next generation-pelikonsoleille). GV vapauttaa tämän jälkeen kolme jäljelläolevaa ritaria.


"Kiitos Guardian," toteaa Luckyman. "Valitettavasti tiedämme, että käyt kirjoittelemassa myös Nintendo-boardiin, joten me emme voi valitettavasti antaa sinun elää tämän kauempaa."


Luckyman, Shaban ja Leo Stenbuck yhdistävät voimansa luoden valtavan polygonitulipallon, jonka he laukaisevat kohti Guardian Viperia. GV ei ehdi väistämään sitä ja näin hän on deletoitunut tarinasta.


Tämän jälkeen salamannopealla hyvin optimoidulla älyllään kolme ritaria huomaavat, että "sali", jossa he ovat tällä hetkellä onkin vain onkin Xboxin 733MHz:n prosessorin tuotos eli ns. keinotekoinen maailma. Näin he painavatkin Escape-nappulaa ja pääsevät ulos oikeaan maailmaan.


Nyt he seisovat kahden ison oven edessä, joista ensimmäisessä lukee "The Nintendo Difference" jättimäisillä punaisilla kirjaimilla ja toisessa "Xbox: By Gamers for Gamers" tummanpuhuvilla vihreää ja mustaa sekoittelevilla vieläkin isommilla kirjaimilla.


"En ole ikinä nähnyt suurempaa valehtelua.. kaikkihan tietävät, että on olemassa vain yksi oikea pelikone," Luckyman tuhahtaa epäuskoisena. "Kummasta ovesta mennään ensin?"


Pohdinnan jälkeen he päättävät, että oikea ovi on..


Osat I-VI | Seuraava >

Kirjaudu kommentoidaksesi