Xboxin suojaus murrettu

Monet ovat jo lukeneet että Xboxin suojaus on saatu murrettua. Heille jotka eivät asiasta ole lukeneet tai tietoisia, mutta ovat uutisesta kiinnostuneita niin alla on lainattuna Muropaketti.commin uutinen asiasta.


Andrew Huang, joka opiskelee Massachusetts Institute of Technology -yliopistossa, on onnistunut murtamaan Microsoft Xbox -pelikonsolin ohjelmistosuojauksen. Xbox käyttää NVIDIA:n nForce-piirisarjaan perustuvaa MCPX Southbridgeä ja NV2A Northbridgeä, joka sisältää GeForce 4:ään perustuvan grafiikkapiirin.

Xboxin bootloader ja "käyttöjärjestelmän" ydin, kernel, sijaitsevat suojaamattomalla ROM-piirillä. Kun Xbox käynnistetään, bootloader avataan ja tarkistetaan salaisella avaimella jonka jälkeen ladataan kernel. Huang oli onnistunut selvittämään, että salainen avain ja sen avaamiseen tarvittava algoritmi sijaitsevat NVIDIA:n MCPX Southbridgessä. Huang kutsuu tätä salaiseksi käynnistyslohkoksi.

Kun suojauksen periaate oli selvinnyt, Huang pohti eri vaihtoehtoja salaisten tietojen lukemiseen MCPX-piiriltä. Lopulta hän oli päätynyt keräämään tiedon talteen Northbridgen ja Southbridgen väliltä, sillä avain lähetetään Xboxin prosessorille aukaistavaksi. Xbox käyttää AMD:n kehittelemää Hyper transport -väylää, joka on rakenteeltaan varsin yksinkertainen. Huang sai onnistuneesti liitettyä rakentamansa laitteen kiinni suoraan Hyper transport -väylään ja kerättyä talteen tiedot salaisesta käynnistyslohkosta. Tietojen perusteella Huang päätteli, kuinka Xboxin salaus toimii ja sen perusteella voidaan tehdä uusi käynnistyskoodi ROM-piiriin.

Tämän ansiosta Xboxilla voidaan ajaa ulkopuolisia ohjelmia tai jopa käyttöjärjestelmiä, kuten Linuxia. Huang on kuitenkin itse ilmoittanut ettei aio edistää mitenkään Linuxin tai muiden ohjelmien kehittämistä Xboxille.

Huang oli onnistunut lukemaan käynnistyslohkon tiedoista muun muassa oman Xboxinsa sarjanumeron, joka herätti paljon kysymyksiä Xboxin verkkoturvallisuudesta.

Linkkejä aiheeseen liittyen:

Bunnie's adventures hacking the Xbox

Huangin PDF-dokumentti suojauksen murtamisesta

MuroBBS, Opiskelija mursi Xboxin suojauksen

Kirjaudu kommentoidaksesi