Mui Mui postia Nordisk Filmiltä

Blogia kirjoittaessa Maanantai kerkesi sitten vaihtumaan Tiistaiksi ja tekstikin muutti sisältöään. Ihan sen takia, kun satuin sitten painamaan tässä blogi softassa "Delete this draft" -nappia . Olisihan tuo nyt pitänyt tajuta, mutta kun ei, niin ei.

No kuten designed jo lohduttikin, tulipahan testattua ettei WordPress olekaan idiootti varma. Tämä nyt on kuulemma KonsoliFINin blogi ja koko ylläpito saa tänne kirjoittaa. Jopa minä sain luvan, vaikka yleensä kirjoituksiani varten tarvitsee Suomi – XShava - Suomi sanakirjan. Joten olen jo nyt pahoillani ruokottomasta äidinkielen taidostani, mutta siitä huolimatta aion tänne suhteellisen säännöllisesti nyt raapustella tarinoita peleihin liittyen tai läheltä liippaavaa asiaa.

Maanantaina, siis eilen alkoi toinen lomaviikkoni ja onneksi siis 3 -viikkoa vielä jäljellä. Kesäloma meni syyskuulle, mutta eipähän tämä haittaa, loma kuin loma. Tarkoitukseni on väsätä nyt loman aikana autotallia loppuun ja muutenkin tonttia siivoilla rakennus "jätteistä". Autotalliin saatiin viikonloppuna melkein ovi asennettua. Tai saatiinkin, mutta automaatti mekaniikka jäi asentamatta, koska tila loppui nostetun oven ja katon välistä. Asennus jatkuu sitten madallus sarjan asennuksella seuraavaksi.

Pelaamaankin olen ehtinyt ja viimeksi tänään (Siis eilen maanantaina) tuli puolenpäivän jälkeen pelattua Kojon kanssa PS2 -peliä nimeltä Monster Hunter verkossa. Tätä pelasimme aikaisemmin pitkään ja nyt PS3 myötä olemme Kojon kanssa silloin tällöin pelailleet vieläkin tätä peliä. (Kiitos Capcomin peli piti aloittaa alusta, kun tallennuksen siirtäminen oli estetty heidän toimesta)

Noin pari tuntia vierähti monsteri jahdissa ja sitten Kojon piti lähteä töihin. En viitsinyt jäädä pelailemaan ulkomaan elävien kanssa, joten lopettelin minäkin. Nappasin roskapussin mukaan ja heitin sen jäteastiaan samalla kun menin postin tarkastamaan tien varren postilaatikosta. No tyhjähän se oli ja vaimo ovelta jo huuteli hakeneensa postin kun kävi koiran kanssa lenkillä. Kuulemma oli asiasta useaan otteeseen maininnut, no ei sitä nyt kaikkea voi kuulla valikoivalla kuulolla.

Postissa nyt ei hirveästi muuta mielenkiintoista ollut, kuin kirjekuori Nordisk Filmiltä. Toisin sanoen todennäköisesti jotakin pelattavaa ja niinhän siellä olikin. Sisältä löytyi Preview -koodi PS2:sen pelistä EyeToy Play Astro Zoo eli joku EyeToy peli, mistä tosin en ollut kuullut aikaisemmin. Ja sen testauskin saa nyt jäädä odottamaan, sillä sisältä löytyi toinenkin levy. Levyllä oli Playstation Networkkiin jossakin vaiheessa ladattavaksi tulevan LocoRoco (Vissiin vielä lisänimellä Cocoreccho!) -pelin Review -versio. Joten ei muuta kuin levy PS3 Debug koneeseen ja 256MB kokoisen pelin siirto kovalevylle.

LocoRoco on varsin usealle PSP pelaajalle tuttu konsepti ja nyt PS3 pelaajatkin pääsevät hivenen nauttimaan tästä omalaatuisesta pelistä. Vaikkakin tämä PS3 versio ei ole läheskään niin laaja tekele, kuin mitä PSP versio oli. Jostakin luinkin, että tämä PS3 versio on lähinnä näytönsäästäjä, jossa pääsee hivenen myös pelaamaan. Pitää vain toivoa, että hinta on sitten kohdallaan kun "peli" tulee Storeen ladattavaksi aikanaan.

Pelissä yksi locoRoco herää kylmän suihkun ansiosta ja huomaa että kaikki Locot nukkuvat. Pelaajan tehtävä on viedä tämä herännyt yksilö toisten Locojen luokse, jolloin nekin heräävät kun niitä toisella Locolla koskettaa. Ja tämän jälkeen opastaa Locot läpi kentän turvaan.

Pelissä ohjataan Locoja tällä kerralla perhosen avulla. Ohjaimen vasemmalla tatilla liikutellaan perhosta ja ympyrä -nappia pohjassa pitämällä Locot liikkuvat perhosen perässä, mikäli ovat perhosen vaikutusalueen sisällä. Ja ympyrää rämpyttämällä Locot saa toimimaan vielä tarkemmin. Esim hyppäämään korkeammalle tai kasaantumaan kasaksi jolloin ylimmäinen pääsee ylettymään vielä korkeammalle. Kun Locot eivät ole perhosen vaikutus kentässä, ne suunnistavat omin avuin siihen suuntaan, mikä heidän mielestä on se oikea suunta.

Liikkeentunnistus on myös tässä pelissä otettu mukaan, mutta tällä kerralla tuntuu että sen käyttöä on mietitty eikä sitä käytetä kovinkaan idioottimaisesti. Esimerkiksi heti alussa löytyy taso, jonka päällä nukkuu LocoRoco. Tason alapuolella tangossa roikkuu Mui Mui -hahmo ja ohjainta kallistamalla mui mui siirtyy tangolla kallistuksen suuntaan. Tämä aiheuttaa tason kallistumisen ja nukkuva Loco tippuu alas veteen ja saa kylmän suihkun kuten jo mainitsin. Ja näin peli alkaa.

Liikkeentunnistusta käytetään myös radan lopussa. Siellä on mui mui portti, jonka saa suljettua tai aukaistua ravistamalla ohjainta. Portti vaatii määrätyn määrän Locoja, että se päästää pelaajan seuraavaan rataan. Näin ollen portin puomia ei kannata sulkea, ennen kuin kasassa on tarpeellinen määrä Locoja (Ellei sitten halua kasata jo olemassa olevat Locot yhteen joukkoon). Kentät ovat siitä hauskoja, että Locot pyörivät ympyrää kentässä ominkin avuin ja saapuvat uudelleen mui mui portille kierrettyään kentän. Näin pelaaja voi perhosella ohjailla Locoja siellä päin kenttää, mistä vielä löytyy nukkuvia Locoja. Ja mitä liikkeentunnistukseen tulee, on sitä käytetty muissakin kohdissa, mutta jätetään ne sitten jokaisen itsensä löydettäviksi.

Parin kentän jälkeen taso loppui ja aloin jo miettimään että kovin on lyhyt tapaus. Mutta lopun jälkeen peli ilmoitti, että nyt kentässä on uusi mui mui -portti, joten ei muuta kun uudestaan radalla. Vähän jo kerkesin ihmettelemäänkin että mitenköhän määrättyihin paikkoihin oikein pääsee ja siksi toiseksi peli ilmoitti minun keränneen vähän yli 40 Locoa, kun maksimi tässä tasossa oli 200 Locoa. Plus kaikkea muutakin tuntui löytyvän loppu taulukon mukaan, vaikka minä en niitä löytänyt pelatessa. Kuten 3 erilaista mini peliä, joista yhteen törmäsinkin sitten kyllä toisella kierroksella.

Toisen kierroksen jälkeen aukesi jälleen uusi mui mui portti ja taso laajeni entisestään. Toisin sanoen pelattavaa ja tutkittavaa tuntuu riittävät kivasti, mutta silti epäilen että hinta ei voi olla kovin suuri vaikka tekemistä tuntuu riittävän. Ja tulokset kirjantuvat ja niitä voi verrata onlinessa muihin LocoRocon pelaajiin ympäri maailmaa.

Täytyy myöntää että perhanan koukuttava tämäkin "peli" on ja PSP-versiota pelanneet ovat kuin kotonaan, vaikka koko pelimaailman kallistelu on unohdettu ja homma hoidetaan perhosella. LocoRocojen faneille tämä tulee olemaan pakko ostos ja muut varmaan sitten miettivät mitä miettivät. Ja ainahan tämä menee ruudunsäästäjänä, kun Locot näyttävät tosiaan liikkuvan rataa ympäri omin nokkineen.

Eiköhän tämä riitä ensimmäiseksi Blogin kirjoitukseksi. Palaan asiaan kun jotakin uutta pelattavaa ilmenee ja veikkaan että jo tällä viikolla. Siihen asti kannattaa lueskella itse sivustoa, eli www.konsolifin.net. Ohessa vielä muutama kuva LocoRoco -pelistä, jotka nappailin kameralla telkan ruudusta.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi