Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Paussia kehiin

Joku pelialan kasvo kerran totesi, että mikäli pelien välivideoita ei voi skipata, se on huonoa pelisuunnittelua. Vaikka ei nyt muistukaan mieleen, kuka sen ulos suustaan putkautti, saati sitten missä yhteydessä, luultavasti moni tämänkin raapustuksen muutamasta lukijasta on asiasta samaa mieltä. Mutta entäpä toisin päin?

Jos kerran juoniosuuksien skippausmahdollisuuden puute on hyvä syy valitukselle, miksei vastaavanlaista älämölöä tunnu syntyvän, kun samaisia videoita ei voi pysäyttää? Hyvistä juonikuvioista on kuitenkin tulossa yhä tärkeämpi ja tärkeämpi osa pelejä, mitä itse pidän erittäin tervetulleena ilmiönä. Sitä on odotettu sitten PC:n klassisten point'n click -pelien. Silti ihmisille tuntuu olevan tärkeämpää päästä juonihutusta nopeasti eroon kuin pysyä varmasti tilanteiden tasalla. Enkä nyt väitä, etteivät pelit moista mahdollisuutta pelaajilleen soisi: viimeaikaisista julkaisuista useimmat sisältävät molemmat mahdollisuudet, mutta eivät suinkaan kaikki.

Asia rupesi taannoin mietityttämään (yllättäen) Metal Gear Solid 3:a pelaillessa. Videot kun voi halutessaan skipata, mutta entäpä kun kesken kaiken pärähtää puhelin soimaan, naapurin kakarat kuvittelevat ovikellosi terrorisoimisen hauskaksi pilaksi tai rakkoa pitäisi käydä tyhjentämässä? No, joko Snake on jätettävä ruudulle jatkamaan kurkunpäänsä tuhoamista tai sitten on kylmästi skipattava enemmän tai vähemmän syvälliset välipätkät paussatakseen pelin. Tarinasta oikeasti kiinnostuneille kumpikaan vaihtoehto ei näytä erityisen houkuttelevalta.

Päätinpä sitten pommitella Kojima Productionsia, etteivät toistaisi samaa virhettään jo neljättä (noh, viidettä) kertaa peräkkäin. PS3:n Cell-prosessorilta kun moisen luulisi onnistuvan. Muutaman viikon mittainen ahdistelu lopulta lannisti MGS4:n apulaistuottaja Ryan Paytonin blogaamaan toivotunlaisen vastauksen.

Voi riemua! Mutta täytyihän jonkun töksäyttää jollakin jenkkiboardilla, että mitä vikaa oli tavassa ottaa levy ulos konsolista pysäyttääkseen MGS-pelien välivideot? Kas, kun ei moinen ole ainakaan meikäläiselle tullut edes mieleen. Eikä pitäisikään.

Kirjaudu kommentoidaksesi