Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Aamuyön seikkailunnälkäistä vuodatusta

Tulipa huomattua, että Harrison Ford -papan paluu valkokankaalle hatun ja safaripaidan kera tapahtuu kutakuinkin kuukauden päästä. Siinä samalla tuli huomattua myös, että eipä ole kuulunut LucasArtsin jo vuoden 2006 puolella hehkutetusta next-gen-konsoleiden Indiana Jones -pelistä halaistua sanaakaan sitten alkuhuuman. Yleensä pelifirmat tuppaavat takomaan kun rauta on kuuma, ja voisi kuvitella ensimmäisen Indy-leffan lähes 20 vuoteen olevan kuuminta hottia myös pelisaralla.

Blogahdusavautumista varten tehdyn pikaisen taustatutkimuksen mukaan "Indiana Jones 2007" oli pitkään jäissä Star Wars: The Force Unleashedin viedessä kehittäjien päähuomion ja päätyi tuotantoon vasta tämän vuoden puolella. Mikä on lähes yhtä hullunkurista kuin julkaista Ace Attorney 4 Euroopassa ennen Ace Attorney 3:a. Ehkäpä luottamus LEGO Indiana Jones: The Videogameen on sen verran kova, että kunnon Indy-peliä voi huoletta säästellä myöhemmäksi? Varmaankin.

Tässä vaiheessa joku varmasti jo huutaa vastalausetta "kunnon Indy-pelin" kohdalla (ja jos et huuda, niin pitäisi jo). Edelliset Indy-pelit kun valitettavasti ovat olleet sitä samaa lisenssihuttumassaa, jota on tarjolla pilvin pimein. Mutta kuten monet meikäläisen kaltaiset vanhat naavaparrat muistavat, oli kerran aika, jolloin Indiana Jones -pelit olivat jotakin käsittämättömän hienoa. Kyllä, juuri ne ikivanhat ja sitäkin huikeammat PC:n point'n click -seikkailut tyyliin Indiana Jones and the Fate of Atlantis.

Vaan se oli silloin ja nyt on nyt, "2007"-peli ei ole point'n clickkiä nähnytkään. Tosin ainahan sitä saa elää haavemaailmassa, jossa LucasArts näkisi valon ja lypsäisi rahani laadukkailla Indy-peleillä. Noh, laadukkailla seikkailupeleillä ylipäätänsä! Niiden ei tarvitsisi olla edes uusia. Tässä pieni havaintoesitys:

Yksinkertaista eikö vain? Nintendo DS on todistetusti loistoalusta länsimaissa jo kuolleeksi julistetulle peligenrelle, minkä jo jokunen isompikin pelitalo on havainnut. Hatunnosto muun muassa siis Capcomille, että ovat jaksaneet rahdata seikkailunsa tännekin suunnalle (vaikkakin kummassa järjestyksessä)! Tosin Capcomhan on tunnetusti japanilaisfirma ja Japanissa genren pelejä ei ole koskaan mieletty meikäläisten tavoin pelkästään PC-materiaaliksi.

Hyvä juttu japanilaisille. Nyt lienee kuitenkin parasta palata todellisuuteen GeeVeen fantasiamaasta ja antaa LucasArtsin jatkaa Star Wars-pelien tekemistä.

Kirjaudu kommentoidaksesi