Pyroblazer (preview)

Serbialainen pelistudio Eipix on jo muutaman vuoden kehittänyt Pyroblazer-nimistä futuristista kaahailu/räiskintäpeliä, joka ilmestyy ensi vuonna Wiille, PSP:lle ja PC:lle. Koska KonsoliFIN ei ole nähnyt ensimmäistäkään Wiin previkkaversiota, täytyy tällä kertaa tyytyä PC-versioon. Kiitos kuitenkin julkaisija Candella Softwarelle, että Pyroblazerin tyyppäämiseen annettiin mahdollisuus.

Pyroblazer sijoittuu New Apeironin maailmaan, jonne sijoittuvat myös kaikki muut Eipixin pelit. Pelaaja ohjastaa Blazer-aluksia putkimaisten ratojen läpi pyrkimällä kisojen nopeimmaksi. Ja jos mikään muu ei auta, kannattaa käyttää Blazerien asevalikoimaa kanssakilpailijoiden syrjäyttämiseksi.

Koska WipEoutia ei Wiillä nähdä eikä Nintendo ole luvannut F-Zeron uutta tulemista, voi Pyroblazer auttaa pahimpaan futukaahailun janoon. Preview-version pohjalta voitaneen myös lupailla, että muille kuin genren ystäville sillä on kovin vähän annettavanaan. Jos taas tyylilaji maistuu, ei valittamisenkaan aihetta juuri ole.

Valitettavasti preview ei sisältänyt moninpelioptiota. Yksinpelinä Pyroblazer toki tempaa mukaansa välittömästi ja hurja vauhti sekä kieppuvat radat aiheuttivat pään kääntymistä kuin Regan-tytöllä konsanaan. Pidemmän päälle kaahailu kävi kovin tylsäksi, vaikka jo nyt radoissa ja aluksissa oli kohtuullisesti valinnan varaa. Pyroblazer tarvitseekin ehdottomasti moninpelin ja onneksi pääsuunnittelija Mirko Topalski on myös luvannut sellaisen sekä Wii- että PSP-versioihin.

Graafisesti Pyroblazer vakuuttaa rikkailla yksityiskohdillaan ja tyylikkäällä värimaailmallaan. Kohtuuhyvällä läppärilläkin joutui asettamaan grafiikkaoptiot medium-tasolle. Vaikka Wii ja PSP eivät kykene toistamaan PC:llä nähtyjä visioita, on helppo ymmärtää Topalskin lupaukset yleisen tunnelman ja ulkonäön siirtymisestä teknisesti heikommille alustoille. Eihän kukaan ehdi maisemia tsiigailla, kun Blazer viistää ahtaissa tunneleissa! Ainoana huolena on ruudulla näkyvien tapahtumien selkeys, sillä näin nopeassa pelissä se on melkoinen valtti. Tällä kertaa muutamissa kohdissa oli vaikeaa hahmottaa, mitä räiskyvällä kilparadalla oikein tapahtuukaan. Näppäimistöllä ja hiirellä toteutettu ohjaus on onneksi tarkkaa ja helposti omaksuttavaa, vaikka vauhti on varsin hurjaa startista aina maaliin asti.

Pelin musiikki ansaitsee maininnan, sillä itämaisiakin sävyjä sisältäneet kappaleet olivat tunnelmallisia ja varsin jylhiä, jolloin ne sopivat jännittävään visuaaliseen ilmeeseen vallan mainiosti.

Pyroblazer on genressään lupaava tapaus, mutta jos lajityyppi ei kiinnosta, ei preview-version perusteella ole luvassa mitään mullistavaa. Pienen 15 hengen Eipix-studiolle Pyroblazer on kuitenkin vahva taidonnäyte, joka näyttää kyntensä viimeistään moninpelin hypätessä kyytiin.

Tsekkaamisen arvoista:

http://www.pyroblazer.com
http://eipix.com
http://www.eipixuniverse.com
http://www.candellasoftware.com

Kirjaudu kommentoidaksesi