Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Tuhansia asukkaita. Tuhansia syitä pitää iPhonesta.

"No en kyllä osta ainuttakaan softaa iPhonelle, kyllähän noilla ilmaisilla pärj... Sim City? Ja kuulemma ihan hyvä?! Tänne hetimullenytkaikkiäsken!"

Niinpä siis kilahti seitenysiviis (7,95€) App Storeen, siitä 30% Stevelle ja loput 70% nälkäisille ohjelmoijille EA:lla. Hinta on kohtuullinen, vaikka kyseessä on toisaalta vain lähes kymmenvuotiaan Sim City 3000:n porttaus.

"Nää, ai porttaus vai?" kuuluu viisastelijoiden kerhon valitus. Muutamia ominaisuuksia on kyllä karsittu, kuten tievaihtoehtoja, ja joitain on yksinkertaistettu, mutta pääosin kyseessä on Sim City 3000. Käyttöliittymä on tempaistu uusiksi kosketushipelöintiä varten, mutta se on tyyliin sopiva ja varsin toimiva. Omppulaitteen versio on kuulemma uskollisempi alkuperäiselle kuin DS:n versio.

Grafiikka on tuttua mättöä, joskin peli pyörii aavistuksen kankeasti. Musiikki on niin ikään Dejá Vù Orchestran tuotosta. Latausajat ovat pitkähköjä ja peli oli ainakin 1.0.0 versiossa (nyt on 1.3.0) vähän kaatuilevaa sorttia, joskin hajamielinen autosave pelasti pahimmilta katastrofeilta. Toivottavasti päivitykset lisäävät puuttuvat sälätkin.

Mutta Sim City on simcity vaikka voissa paistais. Niinpä kyhjötin joulun pyhät kännykällä pelaten, ja olin hyvin hyvin tyytyväinen. Nähtävästi mobiilikäännöksetkin osaavat välillä yllättää - positiivisesti.

Kirjaudu kommentoidaksesi