Metal Gear Solid Touch - kosketeltava Kojima

Nythän se sitten kilahti saataville se yleistä mielipahaa julkistuksellaan aiheuttanut Metal Gear Solid Touch iPhonelle ja iPod Touchille. Onko siitä mihinkään?

Kyseessä on hyvin yksinkertaisetettu versio Metal Gear Solid 4:stä. Megalomaaniset välinäytökset on korvattu parin ruudun mittaisilla tekstisynopsiksilla, jotka stoorista kertovat kaiken oleellisen. Maaginen hiippailutoiminta taasen on vaihdettu reaktioräiskintään.

Miksi nakissa tästä pitäisi maksaa 4,95€?  Koska bussimatka-arcadeksi Metal Gear -henkinen reaktioräiskintä on oikein hyvää hupia. Lähinnä tunnelma kai tulee ruudulla riehuvasta Snakesta ja yltiöeeppisesti pauhaavasta musiikista. Muutamat ensimmäiset tasot ovat varsin helppoja, mutta sitten toiminnassa alkaa olla sopivaa hektisyyttä, että pääsee itsekin tunnelmaan.

Kontrollit ovat erittäin toimivat, nipistysliikkeellä toimiva kiikarikivääri tuo sopivasti vaihtelua raahaamisen ja naputtamisen väliin. Nostamalla sormi pois ruudulta kokonaan Snake menee suojaan. Yllättävän munakas paketti. Myös taskuversiossa voi kerätä itselleen Drebin-pointseja, joilla saa sitten shoppailla itselleen taustakuvia. Hiukan ylimainostettu ominaisuus, varsinkin kun kuvat täytyy itse siirtää kuvankaappauksella laitteen kuvagalleriaan.

Erityisesti ihmetyttää ratkaisu heittää peli markkinoille puolimittaisena (kolme näytöstä viidestä) ja luvata julkaista loput myöhemmin ilmaisena lisämateriaalina. Voisin epäillä, että ihan tätä ei DLC:n pitäisi tarkoittaa. Oliko tällä oikeasti (muka) niin kiire myyntiin? Mutta Metal Gearin ja reaktioräiskintöjen ystävälle tämä saattaa olla sopiva piristys ruuhkabussissa.

Kirjaudu kommentoidaksesi