Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Esikatselu - Sabre Wulf

Sabre Wulf on vanha, 1984 Commodore 64:lle julkaistu "melkein-klassikko". Vaikka peli sai erinomaisen vastaanoton sekä kriitikoilta (mm. Kuukauden peli Your Sinclair-lehdessä) ja pelaajilta, se ei kuitenkaan klassikonmainetta saavuttanut. Moni vanhan polven pelaaja voi hyvinkin saada nimestä nostalgisuutta, mutta suurempi yleisö on ehkä hyvässä lykyssä ehkä joskus kuullut siitä. Joka tapauksessa Rare aikoo nyt julkaista uuden version pelistä, luultavasti yhtiölle normaalilla tavalla pistää vähän omia ideoita, mutta kopioida muiden ideat niin loistavasti, että ne eivät enää vanhoilta tunnu.

Pelistä on julkaistu hyvin vähän tietoa, mutta juoni on seuraavanlainen: Sabreman on jo mennyt eläkkeelle, mutta Blackwyche-kylän johtaja ilmoittaa hänelle, että Sabre Wulfia (alkuperäisen pelin pääpahis) aisoissa pitelevä amuletti on tuhottu mystisen muukalaisen toimesta. Nyt Sabre Wulf on vapautunut, ja luultavasti tuhoaa koko maailman parin päivän päästä. Sabremanin täytyy tietenkin pysäyttää hänet. Juoni ei omaperäisyyttä hehku, mutta tuskinpa tämäntyyppisessä pelissä kukaan siitä välittääkään.

Peli ei näytä olevan mikään perus-tasopompinta, vaan strategiaa tulee käyttää tällä hetkellä muodissa olevalla hirviöidenkeräyksellä. Yksi hirviö saattaa esim. ruveta trampoliiniksi, jonka avulla Sabreman voi hypätä paljon tavallista korkeammalle, toinen voi ehkä muuttua tikapuiksi joiden avulla hän voi kiivetä seinää pitkin. Ei mitenkään uusia ideoita, mutta Raren tuntien ne saadaan toimimaan pelissä erittäin hyvin, ilman hankalia käyttöliittymäongelmia.

Peli on vielä hyvin aikaisessa vaiheessa, joten grafiikasta (tai mistään muustakaan) on vaikea sanoa mitään pysyvää, mutta ei peli tosiaan hassummalta näytä. Selvästi GBAn parhaimmistoa, ja valoisa väriskaala lupaavat hyvää taustavaloja omistamattomille. Sabre Wulf lupaa hyvää, hauskaa pelaamista, ilman sen suurempia juonia tai muita "typeryyksiä". Tätä peliä voi jo nyt melko varauksetta suositella kaikille pelityypin ystäville, sen verran laadukkaita pelejä Rarella on tapana tehdä.

Kirjaudu kommentoidaksesi