Nokia mukaan pelibisnekseen

Matopeleihin vieraantuneille ja pelinautintoja hakeville on odotettavissa langatonta pelaamista lähitulevaisuudessa. Tai näin Nokia ainakin lupaa, ilmoittaessaan tekeillään olevan jopa konsolitasoisia kännykkäpelejä. Pelit olisivat muistikortilla ja koska kyseessä on kännykkä, olisi moninpelaus tietysti suuressa osassa. Bluetoothilla voisi pelata olohuoneessa kaverin kanssa, mutta erilaisten palveluiden avulla peliin saisi mukaan myös vanhan Vietnamilaisen vaihto-oppilaskaverisi.

Ensimmäinen malli tulee olemaan nimeltään Nokia N-Gage(TM), ja siinä pitäisi olla pelejä "useilta huippuyhtiöiltä", mutta tähän mennessä mukaan yhteistyöhön on ilmoitettu vasta Sega. Toisaalta nykymittakaavassa Sega vastaa suhteellisen montaa keskivertoa peliyhtiötä. Käyttöjärjestelmänä N-Gage(TM):ssä on jo 7650:sta tuttu Symbian OS.

Koska kännyköiden käyttämän kaistan nopeus kasvaa kokoajan, lupaa Nokia tulevaisuuden peleistä entistä interaktiivisempia ja pelillisesti rikastuttavampia. Se, jääkö Nokia kännykkäpelibisneksen yksinvaltiaaksi riippuu täysin pelipalvelunsa menestyksestä ja kilpailijoiden aktiivisuudesta. Ehkäpä Nintendo laittaa Game Boy Advanceen numeronäppäimet ja siitä saadaan uusi mullistava peli/puhelinlaite?

Kirjaudu kommentoidaksesi