GBAFIN on täällä!

Jo pitkään lupailtu ja vetkuteltu GBAFIN on vihdoinkin täällä, yhtä eheänä kuin muut KonsoliFIN-kumppanisivustonsakin. GBAFINhän on omistettu Nintendon uusimmalle käsikonsolille, Game Boy Advancelle (ja tulevaisuudessa myös GBA2:lle). Itse asiassa GBAFIN syntyi CubeFINin kanssa samaan aikaan jo 22.4.2002 Nintendo Finlandin jakauduttua kahtia, mutta vasta tänään se sai viralliset sivunsa.

Nintendo Finlandin perustaja, Esa Mäkijärvi, päätti keskittää voimavaransa vain CubeFINiin, joten tästä lähtien GBAFINissä nähdään lähes koko CubeFIN-köörin arvosteluita, uutisia, kolumneja jne. Esaa lukuunottamatta. Älkää siis pelästykö vaikka hänen tekstejään ette löydä GBAFINissä muuta kuin arkistoista - Esa jatkaa toimintaansa yhä täydellä teholla täällä CubeFINissä.

Arvosteluista ja eritoten niiden pisteytyksestä käytiin pitkään keskustelua ylläpidon taholla. Kuten tulette näkemään, ne ovat vanhalla 0-100 -asteikolla, eikä niistä löydy väliotsikoita. Tästä eteenpäin GBAFIN tulee kuitenkin käyttämään muun KonsoliFINin tyyliin 4-10 -kouluasteikkoa. Pääsyy miksi vanhoja arvosanoja ei muutettu uuteen uskoon, oli pelko aikaa kohtaan. Sillä pirulaisella kun on tapana kullata tai ruostuttaa muistot. Matemaattisesti niitä taas ei voinut suoraan muuttaa, koska pieniä erimielisyyksiä oli havaittavissa niiden painavuuksia kohtaan. Arvostelijoilla kun on omat tapansa antaa pisteet eri asteikoilla. Joillekin 50 pistettä vanhalla asteikolla merkitsee 7 pistettä uudella, toisille ei.

Joka tapauksessa GBAFIN toivottaa teidät tervetulleeksi, toivottavasti viihdytte!

Kirjaudu kommentoidaksesi