Yu Suzukin rooli Segalla pienenee

Pelisuunnittelija Yu Suzuki on jättäytymässä entistä pienempään rooliin Segalla. Hän siirtyy pelkäksi neuvonantajaksi syyskuussa ja keskittyy YS NET -yritykseensä, Gamasutra uutisoi.

Suzuki perusti oman yrityksensä vuonna 2008. Hänen mukaansa se on antanut hänelle mahdollisuuden keskittyä asioihin, joita hän haluaa tehdä. Hän toimii syyskuuhun saakka Segan arcade-osaston tutkimus- ja kehitysosastolla.

Suzuki päivittelee haastattelussa myös sitä, kuinka pelialan japanilaisyritykset eivät lähetä ihmisiään Game Developers Conferencen kaltaisiin tapahtumiin.

– Se on yksi alan jutuista, joista en pidä ollenkaan. Musiikkialalla säveltäjät ja laulajat esiintyvät mediassa jatkuvasti. Kaikki tietävät ohjaajat ja käsikirjoittajat elokuville myös. Videopeleistä on tullut aivan yhtä suuria kuin noista molemmista aloista, mutta silti asioita halutaan pimittää toisilta. Se saa tajuamaan, kuinka pinnallinen pelaamisen kulttuuri edelleen on, hän pohtii.

Suzuki on tullut tunnetuksi vuosien varrella monien merkittävien videopelien suunnittelijana. Outrun, Virttua Fighter ja Shenmue ovat jättäneet jälkensä niin kolikkopeleihin kuin kotikonsoleihinkin.

Tällä hetkellä Suzuki työskentelee yhteistyössä japanilaisen Premium Agencyn kanssa Kinect-pohjaisen mätkintäpelin parissa.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi