Esikatselu - Mario Kart Advance

Kun Super Nintendo hallitsi videopelimarkkinoita 1990-luvun alussa, Nintendo kehitti ennennäkemättömän hauskan videopelin, joka ilahdutti kaikkia ikäluokkia. Tämä peli oli Super Mario Kart. Sittemmin, 1990-luvun loppupuolella, iso "N" julkaisi Nintendo 64-pelikonsolilleen jatkoa SMK:lle nimellä Mario Kart 64. MK64 ilahdutti moninpelillään (etenkin neljän pelaajan kesken), mutta oli pienoinen pettymys yksinpelinä. Nyt Nintendo aikoo yhdistää Super Mario Kartin ja Mario Kart 64:n parhaat puolet samaan pakettiin julkaisemalla Mario Kart Advancen Game Boy Advancelle.

Super Mario Kartin ohjattavuus on suoraan SNES-versiosta, mutta muu peli, lisätavarat, pelihahmot ja jopa radat (ruutukaappausten perusteella), ovat N64-perua.

Graafisesti Mario Kart Advance on erittäin komea, kuten ruutukaappaukset osoittavat, ja jokainen hahmo on helposti tunnistettavissa. Kahden Super FX-sirun avulla luotu osittain kolmiulotteinen pelattavuus toimii loistavasti ja kokonaisuus on kerrassaan mahtava.

Mario Kartin vahvuus on aina ollut moninpeli, ja juuri tällä osa-alueella Game Boy Advance-versio loistaa. Maksimissaan neljä pelaajaa voi pelata peliä linkkikaapelin välityksellä joko tavallisessa ajomoodissa tai taistelumoodissa, jossa tavoitteena on tuhota vastustajan ajoneuvon ympäriltä kolme ilmapalloa käyttämällä kentistä löytyviä lisätavaroita. Moninpeli on kiistatta Mario Kart Advancen parasta antia.

Kokonaisuutena, MKA on ainakin minun mielestäni Game Boy Advancen odotetuin peli, ja juuri tämän takia tulen GBA:n hankkimaan. Toivottavasti odotukset lunastetaan, kun peli ilmestyy joskus tämän vuoden aikana.

Kirjaudu kommentoidaksesi