Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Esikatselu - Castlevania: Harmony of Dissonance

Seuraten Game Boy Advancen julkaisun yhteydessä ilmestyneen ja sittemmin erinonmaisiin myyntilukuihin yltäneen Castlevania: Circle of the Moonin jalanjäljillä, Konami ilmoitti tekevänsä Nintendon taskukonsolille täysin uuden CV-pelin kaikkien pelisarjan ystävien iloksi.

Toistaiseksi nimellä Castlevania: Harmony of Dissonance-nimellä kulkeva projekti on PlayStationilla nähdyn CV: Symphony of the Nightin tuottajan Koji Igarashin ja samaisen pelin hahmosuunnittelija Ayami Kojiman käsialaa ja luvassa on ainakin tekijöiden mukaan hyvin samanlaista meininkiä kuin Circle of the Moonissa ainakin mitä pelattavuuteen tulee.

Tarinalinja sijioittuu vuoteen 1740 ja seuraa uuden sankarin Jeust Belmontin tarinaa. Sivuhuomautuksena, päähahmon suonissa virtaa tietojen mukaan sekä pelisarjan ystäville tutun Belmontin suvun että myöskin Belnadesin perheen veri (jonka viimeinen jäsen Sypha Belnades nähtiin Castlevania III:ssa), jonka pitäisi tuoda jonkinlaista lisäsävyä tarinan kulkuun. Seikkailun alussa Dracula kuitenkin kaappaa Jeustin ystävät ja vie heidät syvälle linnaan nimeltä Castlevania, josta sankarimme on tietenkin heidät pelastettava. Seikkailuun et tietenkään joudu yksin, sillä sinua on auttamassa Jeustin hyvä ystävä Maxim Quicin sekä nuori nainen nimeltä Liddy Erlanger. Näistä hahmoista jälkimmäinen on vangittuna Draculan linnassa.

Sankarimme itse käyttää edellisestä GBA-osasta tuttua ruoskaa aseena ja voi poimia maasta erinäisiä lisätavaroita, joita voi sitten muuttaa voimakkaammiksi taikojen avulla. Uudistuksia edelliseen osaan kuitenkin tuovat entistä laajemmat, Symphony of the Nightsista mallia ottaneet pelialueet, varmasti kätevästi osoittautuva pikatallennus sekä edellisen osan tummuutta karttaneiden iloksi kirkkaampi väripaletti. Kuten edellistä osaa pelanneet varmasti muistavatkin, kyseessä oli varsin loistava peli, mutta se oli väripaletiltaan niin tumma, että peliruutua oli joissain paikoissa vaikeahkoa nähdä kunnolla. Nyt tämä kaikki pitäisi onneksi jäädä historiaan ja Castlevania voi aloittaa puhtaalta pöydältä Game Boy Advancella.

Kaikkiaan, Castlevania: Harmony of Dissonance vaikuttaa varsin erinomaiselta lisältä kaikkien sarjan ystävien pelikirjastoon ja se on asetettu julkaistavaksi Japanissa Kesäkuun 6. päivä. Konami ei ole vielä tätä kirjoitettaessa ilmoittanut mahdollisesta länsimaisestam julkaisusta, mutta sitä odotellessa kaikkien Game Boy Advance-pelaajien kannattaa palata vanhan klassikon Circle of the Moonin pariin ja pelata se vielä muutaman kerran läpi.

Kirjaudu kommentoidaksesi