Ubi Softilla pyyhkii hyvin

Ubi Soft Entertainment on julkistanut tilinpäätöksensä, joka käsittää kuluneen vuoden viimeisen neljänneksen tulot ja menot. Yhtiöllä näyttää menevän varsin mukavasti, sillä voittoja on kertynyt jopa 179 miljoonan euron verran. Tilivuosi päättyi kokonaisuudessaan maaliskuun 31. päivä.

Viimeisen neljänneksen aikana myynti on noussut huikaisevat 98% ylöspäin edellisistä laskemista, mikä nostattaa koko vuoden summan 23%:n verran edellisvuotta korkeammalle. Tästä yhtiö saa kiittää monia myyntihittejään, kuten Tom Clancy’s Splinter Cell, Rayman 3: Hoodlum Havoc, Tom Clancy’s Ghost Recon ja Tom Clancy’s Rainbow Six 3: Raven Shield, joista ensiksi mainittu on ollut vuoden suurin myyntijyrä. Konsolitasolla Nintendon pelikuution osuus voitoista on vain 7%, kun PlayStation 2:lla vastaava luku on 28%, Xboxilla 27% ja PC:llä 23%.

Uuden tilivuoden hiteiksi povataan muun muassa pelejä kuten XIII, Beyond Good & Evil, Far Cry, Prince of Persia: The Sands of Time ja Uru: Ages Beyond MYST. Suurimmat hitit lienevät kuitenkin Tom Clancy -trio Splinter Cell 2, Ghost Recon: Island Thunder ja Rainbow Six 3: Raven Shield, joka suuntaa tiensä nyt myös konsoleille. Näistä kaikista kuullaan varmasti lisätietoja ensi viikolla järjestettävillä E3-messuilla.

Kirjaudu kommentoidaksesi