Dishonored: The Knife of Dunwall (DLC)

Julkaisija: Bethesda Kehittäjä: Arkane Studios
Pelaajia: 1 Lajityyppi: Toiminta
PEGI-suositus: 18+ Hinta: 9,99 €

Viime vuoden paras peli (hei, ei vastaanväittämisiä) on saanut jatkoa DLC-muodossa. The Knife of Dunwall -lisätarinanpoikanen heittää pelaajan ohjattavaksi päätarinan pahiksen, salamurhaajien pomon Daudin.

My, my, my, Delilah

The Knife of Dunwallin tarina keskittyy Delilah-nimisen naisen mysteeriin ja sen selvittämiseen. Apunaan Daudilla on oikea kätösensä, salamurhaajatar Billie Lurk, joka ohjaa Daudin kentästä toiseen uusiin synkkiin seikkailuihin. Lisätarina alkaa hiukan kankeasti ja alkupuolen tapahtumaköyhyys jopa haukotuttaa, mutta onneksi ennen pitkää Daud ja perässähiihtäjät vaihtavat rivakamman vaihteen päälle. Tällöin kädet alkavat hikoilla teurastajien ja ylivalvojien ahdistellessa antisankaria joka puolelta.

Vaikka näkökulma muuttuu hyvien puolella taistelleesta Corvosta kolikon toiselle puolelle, on The Knife of Dunwall tuttua ja taattua Dishonoredia. Edelleen pasifistit voivat tainnuttaa vastapuolen siististi, mutta aika usein paniikissa tulee tuikattua puukko kurkkuun. Tieto päähenkilön taustasta sai kuitenkin omantunnon soimaamaan näissä tapauksissa vähemmän kuin Corvoa ohjastaessa.

Blink blink

Daudin ase- ja ominaisuusvalikoima muistuttaa paljon Corvon vastaavaa eikä poikkeuksia ole kuin muutamia. Siitä huolimatta ne ovat mukava piriste tutun pelitavan lomassa. Lyhyeen teleporttaukseen soveltuva Blink on itseoikeutetusti mukana ja tällä kertaa Daudilla on ominaisuudelle oma virityksensä – kun blinkkauksen aikana pysyy paikallaan, myös aika pysähtyy. Näin ominaisuus antaa vieläkin enemmän etumatkaa kuin Corvon kohdalla. Monille tämä on jo liian suuri helpotus, mutta se on heidän ongelmansa. Blink kuuluu olennaisesti Dishonoredin tunnelmaan ja utopistiseen maailmaan.

Viholliset ovat pääosin tuttuja rumiluksia tai ylivalvojien kaltaisia naamiopäitä, mutta joukkoon mahtuu myös muita hirmuisia ja mukavaa vaihtelua tuovia karpaaseja. Pahisten määrä tuntuu lisäksi kasvaneen sitten Corvon seikkailujen. Esimerkiksi rintareppusirkkelillä varustetut teurastajat aiheuttavat kohtuullisesti paniikkia, kunnes uudistuneesta asevalikoimasta löytyy sopiva tehokeino näiden taltuttamiseen.

Hintansa väärti

Vaikka joulukuussa julkaistu Dunwall City Trials oli Dishonoredin ensimmäinen DLC-paketti, on The Knife of Dunwall ensimmäinen tarinavetoinen lisäosa. Daudin tarina ei ole kiinnostavuudeltaan lähelläkään Corvon kostokertomusta, mutta pituuteensa nähden se on varsin kelpo tapaus.

Muutaman tunnin ja kolmen kentän mittainen lisäosa on kympin arvoinen hinnaltaan ja 8+ kouluarvosanalla mitattuna. Arvosanaa ei laske edes se seikka, että suuri osa tunnelmasta tulee pelkästään pääpelin ja etenkin sen uskomattoman tyylikkäästi toteutetun Dunwallin kaupungin ansiosta.

Kirjaudu kommentoidaksesi