Final Fantasy historia - Sivu 4

Viimeisin Fantasia:

Kello tikittää, H-hetki lähestyy ja kiihkomieliset japanilaiset valmistautuvat ottamaan töistään lomaa päästäkseen jonottamaan peliliikkeiden oville.Final Fantasy X on lähellä julkaisuaan, ja tällä kertaa fantasia on siirtynyt uuden sukupolven pelikoneelle, PS2:lle. Kuvien ja videopätkien perusteella pelin grafiikka tulee olemaan aivan vailla vertaansa. Peli hylkää esirenderoidut taustat ja tarjoaa pelaajille kokonaan kolmiulotteisen maailman aktiivisine kamerakulmineen ja entistä elokuvamaisine kohtauksineen. Peli on ensimmäinen FF, jossa kaikki repliikit esitetään totutun tekstin lisäksi myös oikeana näyteltynä puheena.

Final Fantasy X

 

Pelin päähenkilö Tidus ei ole tällä kertaa synkeän yksinäinen soturi seiskan ja kasin malliin, vaan hän on iloisen sporttinen miekkamies täynnä positiivista henkeä. Maailma muistuttaa keskiaikaista Japania, mikä ilmenee niin hahmosuunnittelussa, arkkitehtuurissa kuin musiikeissakin. Final Fantasy 8:n hahmosuunnittelija on palannut työn pariin, joten ihmiset ja olennot ovat mittasuhteiltaan jälleen kerran täysin realistisia. Toisia tämä ihastuttaa, toisia taas vihastuttaa. Pelisarjan musiikkien säveltäjä Nobuo Uematsu (joka myöskin on Japanissa kiihkomielisen palvonnan kohteena) ei ole enää urakassaan yksin. Pelin musiikkeja ovat tekemässä hänen lisäkseen myös Squaren miehet Junya Nakano sekä Masashi Hamauzu, jotka ovat tunnettuja mm. pelistä SaGa Frontier 2.

Tidus on kotoisin jostakin kaukaa, ja FF10:n maailma on hänelle täysin vieras paikka. Hän saa jatkuvasti ihmetellä maan eksoottista kulttuuria ja outoja tapoja. Hän harrastaa myös eriskummallista urheilulajia nimeltään Blitzball, joka tapahtuu kokonaan veden alla ja on myös täysin pelattava alipeli. Vesi on muutenkin Tidukselle läheinen elementti. Toinen pelin lukuisista hahmoista on siro neitokainen nimeltään Yuna, ja monet epäilevädkin näiden kahden päähenkilön välillä olevan jonkinlaista romanssin kipinää. Yuna on yksi maailman harvoista ihmisistä jotka osaavat manata henkiä, ja hän voikin kutsua esiin sarjan muista osista tuttuja hirviöitä. Tällä kertaa tosin esiin manatut hirviöt myös jäävät taistelukentällä ohjattaviksi hahmoiksi sen sijaan, että katoaisivat savuna ilmaan suoritettuaan maagisen iskunsa. Muita pelin hahmoja ovat sinistä leijonaa muistuttava Kimari, Yunan opettaja Lulu joka kantaa maagista moogle-nukkea, Blitzball-pelaaja Wakka, varastyttö Ryukku sekä mystinen miekkataistelija Aaron. Pelissä esiintyy myös Tiduksen salaperäinen kilpailija Ryugo, jonka tarkkaa roolia tarinassa kukaan ei vielä tiedä. Pelin keskeinen teema on pitkä ja raskas matka merten yli kotia kohti.

Final Fantasy 10 ilmestynee Japanissa aivan lähipäivinä, mutta Jenkkeihin sitä on lupailtu saapuvaksi vasta Marraskuun alussa. Vain luoja tietää, kuinka kauan me eurooppalaiset saamme odottaa tätä peliä, mutta uskon vahvasti että se tulee olemaan kaiken sen odotuksen arvoinen.

 

Lähteet:
www.gamespot.com
www.eyesonff.com
www.squarehistory.com
www.ign.com
www.focusff.com

Muita hyviä linkkejä:
www.ffonline.com
www.ffnet.net
www.ffshrine.com

< Edellinen sivu

Kirjaudu kommentoidaksesi