Game Boy Advance - Julkaisu lähestyy

Game Boy Advance julkaistaan 20. Kesäkuuta 2001 Euroopassa. n. 20 julkaisupelin saattelemana. Tässä raportissa käsitellään konsolin julkaisupelejä -- mitä kannattaa ostaa? Mitä taas ei? Mitä pelejä kannattaa tilata Japanista?

Euroopan ja Yhdysvaltojen julkaisupelit:

Super Mario Advance

Useimmille meistä Super Mario Advance tulee olemaan ensimmäinen peli, joka Game Boy Advancelle hankitaan. Tälle on hyvä syy, koska tämä tasohyppely on kerrassaan erinomaista laatutavaraa.

Hanki vai jätä hyllylle: HANKI!

F-Zero Advance

F-Zero Advance tulee olemaan kerrassaan mahtava kokemus lukuisille tämän ajopelisarjan ystäville. Erinomainen Super Nintendo-versiolle uskollinen peli.

Hanki vai jätä hyllylle: HANKI!

Rayman Advance

Rayman Advance on erittäin varteenotettava kilpakumppani Mariolle tasohyppelyrintamalla ja tämä voisi hyvinkin olla monen ensimmäinen GBA-peli. Teknisesti Game Boy Advancen parasta antia.

Hanki vai jätä hyllylle: HANKI!

Castlevania: Circle of The Moon

Castlevania on jakanut pelaajansa kahteen leiriin Japanissa: toiset tykkäävät ja toiset taas eivät. Kokeile ensin!

Hanki vai jätä hyllylle: KOKEILE!

Krazy Racers

Japanissa nimen Wai Wai Racing alla kulkeva Mario Kart-tyylinen ajopeli Krazy Racers on Japanissa saavuttanut suuren suosion. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Hanki vai jätä hyllylle: HANKI!

Tony Hawk's Pro Skater 2

Ensimmäinen lehdistölle jaettu erikoisversio saavutti todella kovan suosion ja Tony Hawk 2 onkin ehdottomasti yksi Game Boy Advancen odotetuimmista peleistä.

Hanki vai jätä hyllylle: HANKI!

Earthworm Jim

Earthworm Jim on tulossa myös Game Boy Advancelle, mutta aikaiset pelistä esitetyt versiot eivät todellakaan ole näyttäneet hyviltä. Toivottavasti lopullinen versio on laadukkaampi.

Hanki vai jätä hyllylle: JÄTÄ!

Iridion 3D

Iridion 3D on peli, jonka tarkoituksena on esitellä Game Boy Advancen grafiikkamoottoria etenkin 3D-osaalueella. Kyseessä on eräänlainen toimintapeli, joka vetoaa vain tiettyyn yleisöön. Kokeile siis ennen ostoa.

Hanki vai jätä hyllylle: KOKEILE!

Pitfall: The Mayan Adventure

Pitfall on ikivanha tasohyppelyseikkailu, joka tuodaan Game Boy Advancelle vain rahastus mielessä. Vältä kaikin keinoin!

Hanki vai jätä hyllylle: JÄTÄ!

GT Advance Championship Racing

Nyt ollaan pikku hiljaa jälleen pakko-ostos-kategoriassa. GT Advance Championship Racingia on ylistetty taskukonsolien Gran Turismoksi ja Japanin versio onkin saanut poikkeuksellisen ylistäviä arvosanoja. Oikeita autoja on mukana tukuittain, joten GT Advance Championship Racing voisi hyvinkin olla ensimmäinen hankkimasi GBA-peli.

Hanki vai jätä hyllylle: HANKI!

Lady Sia

Minulla ei ole harmaintakaan aavistusta siitä, mikä tämä peli oikein on (pahoitteluni). Kokeilu ennen ostoa siis enemmän kuin suositeltavaa.

Hanki vai jätä hyllylle: KOKEILE!

Super Dodge Ball Advance

Tämä kenties ensimmäinen polttopallon ympärille rakentuva peli on tulossa ehkäpä hieman yllättäen Japanin lisäksi myös Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan. Ehkäpä pidät polttopallosta, mutta muuten voi kokeilu olla paikallaan.

Hanki vai jätä hyllylle: KOKEILE!

High Heat Baseball 2002

On erittäin epätodennäköistä, että HHB 2002 julkaistaan Yhdysvaltojen ulkopuolella, mutta jos baseball lajina kiinnostaa, ehdoton pakkohankinta!

Hanki vai jätä hyllylle: KOKEILE!

Army Men Advance

Army Men-pelisarja on siitä poikkeuksellinen, että se on julkaistu lähes kaikille kuviteltavissa oleville pelikonsoleille/pelikoneille. Poikkeuksellista on myös se, kuinka huonoja lähes kaikki Army Men-pelit ovat olleet.

Hanki vai jätä hyllylle: JÄTÄ!

Ready 2 Rumble: Round 2

Midwayn erittäin hauska (ainakin moninpelinä) nappulanhakkausnyrkkeilypeli Ready 2 Rumble: Round 2 on nyt myös tulossa Game Boy Advancelle. Ko. peliä muilla konsoleille pelanneille ei kannata suositella, muille tutustumisen arvoinen.

Hanki vai jätä hyllylle: KOKEILE!

Chu Chu Rocket

Dreamcastin erinomainen puzzlepeli Chu Chu Rocket saa nyt käännöksen myös Game Boy Advancelle. Erinomainen valinta.

Hanki vai jätä hyllylle: HANKI!

Pinobee: Wings of Adventure

Lapsille suunnattu tasohyppely Pinobee on mielenkiintoinen kokemus, mutta jää varmasti Rayman Advancen ja Mario Advancen jalkoihin. Kokeilemisen arvoinen, kuitenkin.

Hanki vai jätä hyllylle: KOKEILE!

Fire Pro Wrestling

Toivottavasti Fire Pro Wrestling julkaistaan myös Euroopassa, sillä kyseessä on ehdoton pakkohankinta.

Hanki vai jätä hyllylle: HANKI!

Namco Museum Volume One

Vaikka Namco tuokin neljä klassikkopeli tässä samassa paketissa, rahastus siintää kyllä vahvasti horisontissa. Jätä hyllyyn.

Hanki vai jätä hyllylle: JÄTÄ!

Japanissa ilmestyneet pelit:

Game Boy Advance on siitä erinomainen kone, että siinä ei ole maanosanvälisiä estoja. Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että voit pelata Euroopasta ostetulla koneella Japanista ostettuja pelejä ilman minkäänlaisia ongelmia. Import-pelaaminen on siis enemmän kuin suositeltavaa. Tässä muutama vain Japanissa ilmestynyt erinomainen GBA-peli:

Kuru Kuru Kururin

"Maailman yksinkertaisin toimintapeli" Kuru Kuru Kururin tarjoa toimintaa, jossa pelaaja ohjaa tikkua tasojen läpi. Outoa, kyllä, mutta todella erinomaista.

Powerful Pro Kun Baseball

Arvostetun Japanilaisen pelilehden Famitsun arvostelussa korkeimmat pisteet saanut peli oli Powerful Pro Kun Baseball, jossa yksinkertainen idea yhdistyy komeaan peliin. Kyseessä on baseball-peli, jossa isopäiset piirroshahmot ovat pääosassa.

Kirjaudu kommentoidaksesi