KOEI, MGS2 ja Hideo Kojima

Tässä pieni yhdistelmäjuttu KOEIn kuulumisista ja Konamin kuuluisuuden Hideo Kojiman lapsukaisesta MGS2:sta.

ps2.ign.comille antamassaan haastattelussa Kojima kertoo että MGS2:n "rakennuspalikat" ovat valmiina ja nyt täytyy enää kasata niistä peli. Kysymykseen "miksi vetäydyitte julkisuudesta" Kojima vastasi että "Viime vuoden E3-traileri oli tarkoitettu kertomaan mihinkä suuntaan peli on menossa. Sen jälkeen ihmiset kysyivät miltä tuntuu pelata sitä. Siihen vastattiin demolla. Nyt ihmiset kysyvät että mitä tulee Olgan jälkeen. Jaamme pelistä pieniä ripauksia mutta emme mitään joka spoilaisi pelin, pieni hiukopaloja joista voi keskustella pelin julkaisuun asti"

Metal Gear Solid 2 Internet-ranking muuten sulkeutui, ohessa kymmenen parhaan nimi, pistemäärä ja kotimaa.

1. Sebastian 94,525 USA
2. UNCLESCROOGE 94,477 Italia
3. kevinwong.hk 94,383 Kiina
4. FNG 94,336 USA
5. Majinbu 94,336 Italia
6. Bounette 94,289 Ranska
7. Burny_Playfrance.com 94,289 Ranska
8. Fafat> 94,289 Ranska
9. JoelPagan 94,242 USA
10. ZENO 94,195 Japani

Koei taas kertoili omista kuulumisistaan hiljattain pidetyssä konfferenssissa. Hyvien myyntilukujen lisäksi yritys paljasti pari tulevaa peliä. Dynasty Warriors 3:sta odotetaan kantavaa tuotetta vuoden ensimmäiselle puolelle Fuukami Engin ottaessa loppuvuosi, jälkimmäisen ollessa PC käännös. Tilaisuudessa myös mainittiin firman cell-shading skeittipeli jota näytettiin ensimmäisen kerran Tokyo Game Showssa maaliskuussa.

Koei ei vaikuta hirvittävän innostuneelta Nintendosta ja Microsoftista ainakaan julkaisuaikataulun mukaan. Yritys uskoo Nintendon GameCuben pelaajakunnan olevan nuorempaa ja tekee pelinsä sen mukaan, keskittyen toiminnallisiin ja animaatiomaisiin peleihin. Pelien kehittämisen sanotaan olevan GameCubelle helppoa ja sen edistyvän innokkaasti. Koein GC-pelejä voidaan ruveta odottelemaan maaliskuun 2003 jälkeen.

Mitä Xboxiin tulee, yhtiö ilmaisi huolensa koneen menestymisestä Japanissa. Kaksi peliä on vahvistettu kuitenkin koneelle, ensimmäisen ollessa peli Nobunaga's Ambition sarjasta joka on tulossa 2002 maaliskuun jälkeen. Isompana Xbox-projektina yhtiöllä on Crimson Sea joka on tulossa maaliskuun 2003 jälkeen. Koei väittää ettei saa tällä hetkellä sen enempää tehoja irti Xboxista kuin PS2:sta mikä voitaneen pistää koneeseen tottumattomuuden syyksi.

Kirjaudu kommentoidaksesi