FFX -arvostelijoiden kommentteja

Kuten PS2FIN jo aiemmin mainitsi, japanileinen Famitsu-lehti antoi Final Fantasy 10:lle huikeat 39/40 pistettä. Tässä vielä lehden ykstittäisten arvostelijoiden kommentit.

Kaeru Oumiya:

Pelissä on kauniit grafiikat ja ihmeellinen tarina. Huippuunsa kehitetty systeemi antaa tyydyttävän pelikokemuksen ilman, että väkisin tykittäisi pelaajille pelkkää grafiikoita ja tarinaa. Sekä tarinan kehitys että pelattavuus ovat yhdistetty mainioksi kokonaisuudeksi ilman, että kumpikaan jäisi toisensa varjoon. FFX on ehdottomasti nykyisten RPG-pelien huippua. 10 pistettä.

Kisshy Arashiyama:

Pelissä on paljon huomauttamisen arvoista. Taisteluissa esimerkiksi on hankala valita yksittäistä kohdetta, ja vaikka pelin elokuvat ovatkin kauniita, niistä puuttuu tiettyä näyttävyyttä. Kaikesta huolimatta itse peli on tarpeeksi hyvä paikkaamaan nämä virheet. Varsinkin mukana oleva ääninäyttely on erityisen vaikuttavaa. On myös valitettavaa, että vaikka kehityssysteemi vaikuttaa ensituntumalta erittäin vapaalta, se on todellisuudessa melko rajoittunut. 9 pistettä.

Okumura Kusuko:

Äänien, grafiikoiden ja pelattavuuden laatu eivät pettäneet odotuksiani. Final Fantasy-fanina olen helpottunut huomatessani sen. Monta kertaa pelin aikana tuli tunne, että katselisi pelkkää elokuvaa. Pidän tästä pelistä, mukaan lukien sen elokuvamaisuudesta. Annan sille rehellisin mielin täydet 10 pistettä.

Haneda Ryusuke:

Monet kohdista, jotka vaativat pelaajan toimintaa, eivät liity itse pelin tarinaan mitenkään. Hahmojen puhe ja persoonallisuus antavat väkisinkin valmiiksi luodun kuvan hahmoista, eivätkä hahmojen tunteet enää ole niinkään oman mielikuvituksen päätettävissä. Kuitenkaan en ole kokenut tällaista pelinautintoa yhdessäkään toisessa pelissä. Hahmojen huulten liikkeet ja äänet ovat yllättävän hyvin synkattuja. 10 pistettä.

Kirjaudu kommentoidaksesi