TGS 2001 kuulumisia

Tokyo Game Showssa sattuu ja tapahtuu. Seuraavassa pieni kooste.

Virtua Fighter 4 näyttää ja vaikuttaa hyvältä, AM2 on kuulemma onnistunut kopioimaan pelin erittäin taitavasti kolikkoversiosta, minkä lisäksi kotipeliin lisätään muutama uusi moodi.

Grandia Xtreme (olen samaa mieltä IGNPS2n kanssa, Xtreme on kyllä huono nimi) näyttää videopätkissäkin jo roolipeliltä jota kannattaa odottaa. Samalla Grandia 2 näytti pyörivän PS2lla, ensivaikutelman ollessa se, että peli on samanlainen kuin DCllä.

Xenosaga teki ensimmäisen kunnon esiintymisensä vastapäätä Metal Gear Solid 2sta ja
japanilaiset fanit ovatkin enemmän pelin kauniiden sankarittarien kuin Yoji Shinkawan karskin kommandon kannalla. Pelin taistelujärjestelmä on vapaampi kuin Xenogearsin, mutta sukulaisuus on silti huomattavissa. Pelin ulkoasussa on vielä hiomista kamerakulmien osalta, toistaiseksi kamerat saavat tilanteet näyttämään kovin tyhjiltä kuvaamalla liian isoa aluetta. Tuo tosin korjattaneen pelin neljän kuukauden päässä olevaa kahden DVDn julkaisua varten.

Star Ocean 3 ilahdutti niin ikään varsinkin japanilaisia fanejaan, pelin jatkaessa samaa linjaa edellisten osien kanssa. Kolmioulotteisessa scifiroolipelissä ei ole taistelua niin missään muodossa, mikä sinänsä kuulostaa jo valmiiksi virkistävältä.

Kingdom Hearts oli ainakin ps2.ign.comin David Smithin mielestä Squaren mielenkiintoisin esiteltävä. Peli tuntuu olevan sekoitus roolipelivaeltelua ja uusimpien Zeldojen kaltaista taistelua, jossa mukana riehuu Disneyn tarinoista tuttuja hahmoja.

Armored Core 3 ihastutti ja vihastutti, pelistä on tehty osia uudelleen, grafiikkaa on parannettu mutta analogiatukea ei ole lisätty.

Onimusha 2 jatkaa samalla kaavalla kuin edeltäjänsä, parannettuna toki. Taustat ovat edelleen valmiiksi renderöityjä mutta tarkkoja ja kauniita. Sarjan fanit tuskin tulevat pettymään.

Wild Arms 3 jatkaa Sonyn villiin länteen sijoittuvaa roolipelisarjaa, tällä kertaa cell shadingilla varustettuna.

Jak and Daxter valloittaa myös Japanissa, mikä sinänsä on mukava yllätys ottaen huomioon se, että peli on USAssa kehitetty. SCEI on julkaissut pelistä trailerin jossa näkyy pelaamista, sekä jo tässä vaiheessa japaniksi löytyvät puheet. PS2FINin iskuryhmä kokeili peliä Egmontin tilaisuudessa hiljattain ja kukin tiimistä addiktoitui peliin vuorotellen. Peli oli todella kaunis ja viihdyttävä, tilaisuuden hälinässä tarina ja äänet vain menivät täysin ohi. Odotamme innolla.

Viimeisenä (arvasitte oikein, jätin mieleiseni sokerin pohjalle) eikä suinkaan vähäisimpänä on Metal Gear Solid 2. Pelistä oli nähtävillä uusi traileri ja uusi demo. Demo jatkaa siitä mihin edellinen demo jäi, eli Olgan kuoleman jälkeen käydään jo trailereissa nähdyissä sisätiloissa ja uusilla kansipaikoilla. Trailerissa paljastettiin uusia hahmoja, Snaken näkyessä vain vilaukselta sukelluslaitteiden kera ja ampumassa M-16 rynnäkkökiväärillä MGSstä tutun FAMASin lisäksi (Vielä kun mies tajuaisi käyttää myös venäläisten AKS-74U kivääreitä). Uudet hahmot ja juonenpätkät lupaavat jälleen kerran lisää kaikkea jo entisestäänkin huimalta tuntuvaan peliin mutta nyt ei auta kuin odottaa.

Lisää tietoja, kuvia, videopätkiä ja pelejä ps2.ign.comilla.

Kirjaudu kommentoidaksesi