Gigantin hintatakuulla PS2 1390,- !

Kovaa peliä Tammistossa, osa XVI:


PS2FINin lukija, nimimerkillä Karppa. Raportoi saaneensa PS2:n viime viikolla hintaan 1390,-! Syynä oli Vantaalla torstaina aloittanu kodinkoneliike ONOFF, joka myi 150 kpl erän konsoleita hintaan 1490,-. Vieressä ollut Gigantti on mainostanut "hintatakuuta", jonka takia liike lupaa myydä valikoimissaan olevia tuotteita aina halvemmalla kuin kilpailijat.


Nokkela lukijamme olis siis kipaissut Giganttiin ONOFFin ilmoituksen kanssa heti aamusta, ja saanut PS2:n hintaa 1390,-. GT3-pelit olivat tosin kadonneet Gigantin hyllystä, koska ONOFF myi niitä hintaan 149,-. ONOFFIn konsoli- ja GT3-erän loputtua Gigantin PS2-hinta palasi ennalleen, ja GT3-pelit palasivat hyllylle.


Gigantin hintatakuun kohtalo on epäselvä, mutta sitä kannattaa testata ainakin Konsolinetin ja Megaswapin hintoja vastaan, nuo webbikaupat kun myyvät konsolia jatkuvasti alle 1800 markan - ilman erillistä hintatakuu-kikkailua.


Suomessa hintatakuut ovat uusi juttu, ja kuluttaja-asiamies + markkinatuomioistuin on ne ehtinyt jo kieltämään. Vastaavia tarinoita Yhdysvalloista on saanut lukea uutisryhmistä jatkuvasti. Siellä elektroniikkahullut käyttävät vastaavia takuita säälimättä hyväkseen hankkiessaan kalliita kotiteatterilaitteita.


PS2FIN uutisoi jatkossakin aktiivisesti konsolin hintasotaa, koskapa "se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa". Kytkykauppa sallittiin jo, joten eiköhän seuraavaksi sallita hintatakuut. Esteenä on EU-direktiivi, jotka tunnetusti taipuvat, kun esim. BestBuyn tyyppiset jättimäiset kodinkoneketjut rantautuvat lobbareineen Eurooppaan.

Kirjaudu kommentoidaksesi