MGS2:n eurojulkaisupäivämäärä varmistettu!

Vaikka Konamin kauan odotettu toimintapeli Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty saapui eilen kauppoihin USA:ssa ei Euroopan julkaisusta ole kuulunut mitään. Huhujen mukaan peli ilmestyisi marraskuun ja ensi vuoden maaliskuun välillä. Tänään Konami kuitenkin julkaisi virallisen julkaisupäivän joka on 22. helmikuuta 2002.

"Tämä ei ole vain yksi peli. Metal Gear Solid 2 on mestariteos joka murtaa interaktiivisen viihteen rajoja. Pelillä on hyvät mahdollisuudet tulla eniten myyväksi PS2-peliksi", Konami Europen presidentti Kunio Neo hehkuttaa.

Gamespot haastatteli myös Konami Europen PR-manageria, Wolfgang Eberttiä:

Gamespot: Nyt kun pelin ilmestymispäivä on virallisesti joulun toisella puolella, voitteko selventää miksi näin kävi?

Wolfgang Ebert: Metal Gear Solid 2 on erittäin laaja peli. Ei pelkästään pelattavan määrältä vaan myös monilta juonen käänteiltä. Monien Eurooppalaisten kielten takia peliä pitää lykätä myöhemmäksi kuin USA:n versiota. Tämä ei ole mitenkään epänormaalia vaan tavallista peli- ja elokuvamaailmalle. Sitäpaitsi eurooppalaisille on luvassa jouluksi muita laatupelejä Konamilta kuten Silent Hill 2 ja Pro Evolution Soccer. Oikeastaan MGS2:n julkaisupäivää ei voi kutsua viivästykseksi koska virallista tietoa ei ole missään vaiheessa annettu.

GS: Olisi järkevä veto Sonyltä viivästyttää peli helmikuuhun jolloin pahimmat kilpailijat Gamecube ja XBox tulevat Eurooppaan. Onko Konamilla mitään yhteistyö sopimuksia Sonyn kanssa?

WE: Ehdottomasti. Emme halua kertoa mitään yksityiskohtia vielä, mutta Sony Computer Entertainment Europe tukee vahvasti MGS2:n julkaisua.

GS: Entäs pelin lokalisointi. Onko luvassa käännettyjä versioita muille kielille ja pidetäänkö väkivallan määrä samassa?

WE: Emme voi antaa tarkkoja tietoja vielä, mutta mitä väkivaltaan tulee, ei ole olemassa muita pelejä joissa väkivaltaa yritetään välttää viimeiseen asti niinkuin MGS2:ssa. Pelaaja melkein pakotetaan työskentelemään hiljaisesti mikä tekee MGS2:sta poikkeuksellisen pelin verrattuna "tavallisiin ammuskeluihin".

GS: Miksi Eurooppalaiset saavat pelit aina niin paljon Amerikkalaisia ja Japanilaisia myöhemmin?

WE: Konami kohtelee Eurooppalaisia pelaajia erittäin hyvin. Esimerkiksi marraskuun 23. päivä ilmestyvä Silent Hill 2 saa mukaansa 30-minuttisen bonus DVD:n mitä Amerikkalaiset tai Japanilaiset eivät saa. Ei pidä kuitenkaan unohtaa että erilaisen TV-standardin ja lokalisoinnin takia aikaa kuluu enemmän.

GS: Mainitsit juuri tuosta SH2:n bonus DVD:stä. Voivatko Eurooppalaiset odottaa jotain samanlaista MGS2:lta?

WE: Kukaan ei ole nähnyt ensimmäistä bonus DVD:tä ja haluatte nyt jo lisää? Otan tuon kohteliaisuutena[nauraa]. Vakavasti, kerroimme juuri julkaisupäivämäärän ja työskentelemme nyt monen asian kimpussa. Yksityiskohdat kerrotaan myöhemmin mutta yksi asia on varma: MGS2 on yksi Konamin isoimmista hankkeista tähän mennessä.

Kirjaudu kommentoidaksesi