eDome lopettaa, myös Muropaketti vaarassa

Pohjoismaiden monipuolisin pelisaitti eDome lopettaa neljän vuoden jälkeen toimintansa. Ainoastaan Muropaketti jatkaa toimintaansa normaalisti. eDome lopettaa ollessaan suosionsa huipulla, sivuston sisällön määrän ja laadun kohentuessa loppua kohti. PS2FINin ylläpito toivottaa eDomen ammattitaitoisille toimittajille hyvää jatkoa.

Update 29.12.:


Muropaketin BBS:stä poimittua tekstiä, jonka perusteella myöskään Muropaketin tulevaisuus ei näytä hyvältä ylläpitäjien kommenttien mukaan. Tässä BBS:n ketjuista poimittuja asioita, jotka olisi voinut kertoa mielestäni myös tuossa tiedotteessa tai sen tarkennuksessa:

Grendel (eDomen toimittaja):

Muro jatkuu nimenomaan sen takia, että Sampsan työsopimuksessa oli maininta että mies palkataan takaisin töihin Muroamaan armeijan jälkeen.

   Muutoin Muron ylläpito ja jatkuminen olisi samalla linjalla muiden eDomen toimittajien soppareiden kanssa.

   Ja ei, Muro ei tuota rahaa. Eivät peliserveritkään.


Mikron, eDome Staff:

Peliserverit eivät lopeta ainakaan toistaiseksi, enempää en osaa sanoa. Ja toivon että tuo uutisointi/artikkelipuolikin saadaan jollain tavalla taas toimimaan (ulkoistaminen?)

Emperor, eDome Staff

Eli kaikkien eDomen toimittajien määräaikainen työsopimus loppuu 31.12.2001. Soneran viime syksyisissä yt-neuvotteluissa päätettiin, että henkilöstön määräaikaisia työsuhteita ei jatketa. Näin ollen kaikkien eDomen toimittajien työsuhde Sonera Plazaan päättyy työsopimuksen loppumisen myötä.

   Varsinaista päätöstä eDomen sulkemisesta kokonaisuutena ei siis ole tehty - toimittajien työsuhteet vain loppuvat, sillä yt-neuvottelujen päätös estää määräaikaisten työsopimusten jatkamisen, eikä yhtiö voi solmia uusiakaan työsuhteita ennen kuin yt-neuvotteluissa tavoitteeksi asetettu tuhannen työpaikan karsiminen on saavutettu.

   eDomen parissa työskenteli vielä pari kuukautta sitten neljä vakinaisessa työsuhteessa ollutta Soneran työntekijää: Jartza, Mikron, Ice ja Nix. Jartza siirtyi marraskuun alussa Nettiporttiin tuottamaan muun muassa dna Pelit -palvelua, Ice irtisanottiin yt-neuvotteluiden seurauksena marraskuussa ja Nix siirtyy ensi vuoden alussa niin ikään Nettiporttiin. Jartza oli siis eDomen tuottaja, Ice toimi pelipalvelinten ylläpitäjänä ja Nix on tehnyt kaikki eDomen versiot html:sta grafiikkaan. Kaiken tämän jälkeen eDomea jää pyörittämään siis yksi ainoa vakinainen työntekijä - Mikron.

Kirjaudu kommentoidaksesi