Esikatselu - F-Zero Advance

HUOM! F-Zero on ilmestynyt SNES:in lisäksi myös Nintendo 64:lle!

Game Boy Advance on hyvin Super Nintendon kaltainen tehoiltaan, ja jälleen yksi Super Nintendo-peliin pohjautuva konversio on tulossa GBA:lle. Jo julkaisussa ilmestyvä ajopeli F-Zero Advance sijoittuu 25 vuotta samannimisen alkuperäisen osan jälkeiseen aikaan ja tekijät lupaavat, että mukana on entistä parempi pakkaus kovia ajajia, ratoja ja vikkeliä aluksia.

SNES-version pelattavuus on ennakkotietojen mukaan erittäin hyvin saatu kaapattua GBA-versioon ja ohjattavuus on vähintäänkin erinomaista. Ristiohjaimesta liikutaan, A on kaasu, B on jarru ja olkapäänappulat L sekä R ovat kätevän powerslide-liun käytössä. L- ja R-nappuloilla voi myös käynnistää tuhoisan sivuttaisliikkeen, joka voi kimmottaa vieressä ajavan vastustajasi seinään. Kaikkiaan, pelillisesti GBA-versio ei lainkaan häpeä edeltäjäänsä.

Tekijöiden mukaan alkuperäisen osan ajajat on pyritty pitämään paikallaan, mutta radat on pistetty kokonaan uusiksi, mutta ei olisi yllätys, jos muutama klassikkorata (kuten Mute City) saadaan mahdutettua mukaan. Toinen uudistus on myöskin enemmän tasapainotetut alustyypit. Aluksilla on nyt seitsemän erillistä kategoriaa aina kaasutuksesta kiihtyvyyteen ja jarrutuksesta turboihin. Tämä on erinomainen lisä tekijöitä ja vaikuttaa erinomaisesti yli viidenkymmenen saatavilla olevan ajoneuvotyypin valintaan.

F-Zero ei tietenkään ole mitään ilman moninpeliä ja siksi tekijät ovatkin pistäneet mukaan nelinpelin linkkikaapelin välityksellä. Tekijät ovat vihjailleet, että voisivat lisätä nelinpelin suolaksi myös muita, tietokoneohjattuja aluksia, mutta tämä tuskin tulee toteutumaan ainakin Japanin version perusteella.

Kaikkiaan, F-Zero Advance tulee varmasti olemaan varteenotettava julkaisupelivaihtoehto, kun Game Boy Advance julkaistaan Euroopassa 20.6.

Kirjaudu kommentoidaksesi