PlayStation Portable myös Eurooppaan 2004

Sonyn Euroopan toiminnasta vastaava Chris Deering on vihjannut elektroniikkajätin kannettavan konsolin, PlayStation Portablen, täkäläisestä julkaisuajankohdasta ja hinnoittelusta. Itse konsolin hintaa Deering ei paljastanut, mutta hän kertoi brittiläisen Entertainment & Leisure Software Publishers Associationin kokouksessa laitteen pelien sijoittuvan pääosin hintahaitarille 20-30 euroa, kalleimpien kappaleiden liikkuessa 60 euron pinnassa.

Julkaisutoiminta ei rajoitu peleihin, vaan konsolin käyttämille Universal Media Disceille pystyy tallentamaan DVD-laatuista kuvaa ja ääntä. Elokuvien ja musiikkilevyjen hinnat on tarkoitus pitää DVD- ja CD-formaatteja alemmalla tasolla. Aluekoodit ovat voimassa ainakin elokuvien kohdalla.

Sony Computer Entertainment Europen puheenjohtajana toimiva Deering kertoi myös, että käsikonsolin maailmanlaajuinen julkaisuaikataulu on kiinni siitä, kuinka nopeaan tahtiin koneita pystytään valmistamaan. Euroopan ei pitäisi kuitenkaan jäädä kovin paljon jälkeen muita markkina-alueita vaan PlayStation Portable on luvassa myös tänne ensi vuoden lopulla.

Kirjaudu kommentoidaksesi